BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da hayvanlara dadanan hırsızlar

Küçükbaş hayvanlara dadandılar. Koyunları çalıp bir tırla kaçtılar. 4 büyükbaş hayvanı da kesip etlerini götürdüler.

Abone ol

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yaşanan hırsızlık olayları, polis ve jandarmayı alarma geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Uğurlu köyünde Veysel Aytekin'e ait yaklaşık 2 bin koyunun bulunduğu ağıla gece yarısı giren hırsızlar, 100 koyunu çalarak Akdoğan köyü yakınlarındaki kullanılmayan bir petrol istasyonuna getirdi. Burada hazır bekleyen bir tıra koyunları yükledikleri belirlenen hırsızlar, kayıplara karıştı.

İlçeye bağlı Berçin Çatak köyünde yaşayan Ramazan Bülbül de 4 adet büyük baş hayvanının çalındığını belirterek jandarmaya başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, Erikli mevkisinde yaptıkları araştırmada çalınan hayvanların kesilerek etlerinin götürüldüğünü belirledi.

Öte yandan Üçbaş, Uğurlu ve Berçin Yayalar köylerinde yaklaşık 4 bin metrelik telefon kablosu da çalındı. Kablo hırsızlığı nedeniyle bu köylerin telefon bağlantıları kesilirken, köy muhtarları hırsızlık olaylarına tepki gösterdi.

Bölgede soruşturma yürüten jandarma ekiplerine de tepki gösteren muhtarlar, ''Bu kabloların burada aranmasını anlamıyoruz. Hırsızlar buradan çaldıkları kabloları, Ankara'daki Hurdacılar Sitesi'ne satıyor. Burası neden araştırılmıyor?'' dediler. 

Polis ve jandarma ekiplerinin her üç olayla ilgili soruşturması sürüyor.