BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir polisi 'Hanımağa'yı yakaladı

İzmir polisinin düzenlediği operasyonda, tefecilik yapan çetenin kadın lideride dahil olmak üzere 7 kişiyi yakaladı.

Abone ol

İzmir'de yüksek faizle para verdikleri kişilerden, parasını ödeyemeyenleri silahla tehdit ve darp ettikleri, gayrimenkullerine el koydukları öne sürülen grubun 7 elemanı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, tefecilikle ilgili ihbarları değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, Bayraklı ve Kemalpaşa ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda, grubun lideri olduğu iddia edilen ''Hanımağa'' lakaplı S.D. ile S.Ç, M.Ç, R.Ç, O.Ç, İ.Ç. ve A.Y'yi yakaladı.

Zanlıların, yüksek faizle para verdikleri kişilerden, paralarını ödeyemeyenleri silahla tehdit ve darp ettikleri, gayrimenkullerine el koydukları ileri sürüldü.

Gösterilen yerlerde yapılan aramalarda da 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, 31 tapu, 25 senet ve 7 çek ele geçirildi.

ALTIN TABANCALI KADIN

Gözaltına alınan tefecilik grubunun lideri S.D'nin, 4 yıl önce de bir operasyonda yakalandığı bildirildi.

2006 yılında 5 kişinin öldürülmesi, 10 kişinin yaralanması, ev, iş yeri ve oto kurşunlama gibi suçlara karıştıkları gerekçesiyle E.Ö ve K.K'nin elebaşı olduğu 2 çeteye yönelik operasyonlar düzenlenmiş, bu operasyonda yakalanan 13 zanlı arasında bulunan S.D'nin Bayraklı ilçesinde tefecilik yaptığı, 2 çete arasında silahlı çatışmanın çıkmasına neden olduğu ileri sürülmüştü.

S.D'nin evinde, bazı bölümleri altından yapılmış ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, tabancanın kabzasına da adının altından yapılmış baş harflerinin süsleme olarak yer aldığı görülmüştü.