BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de öğrencilere özel hizmet

İzmir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri, üniversiteyi kazanarak kente gelen gençleri otogarda karşılamaya başladı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin birlikte oluşturduğu ''İzmir Gençlere Kucak Açıyor'' grubu, üniversiteyi kazanıp kente gelen öğrencileri, otogarda karşılayarak her türlü sorunlarının çözümüne yardımcı olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, başka kentlerde yaşayan ve üniversite öğrenimi için İzmir'e gelen gençleri otogarda karşılayan grup, gençleri kurulan danışma masalarına yönlendiriyor. Burada bilgilendirilen gençler, ücretsiz otobüslerle öğrenim görecekleri kampüslere ulaştırılıyor. 

Otogardaki çalışmalara katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Başkanı Gönül Kaya, projenin, ''İzmir'e dışarıdan gelen gençleri nasıl kucaklayabiliriz, onları nasıl bilgilendiririz'' düşüncesinden ortaya çıktığını belirterek, belediyenin kendilerine destek sağladığını kaydetti. Kredi ve Yurtlar Kurumu görevlilerinin de bir danışma masası kurarak öğrencilere yardımcı olduğunu bildiren Kaya, ''İzmirliler olarak onlara sahip çıkıyoruz'' ifadesini kullandı.