BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da erkek arkadaşının döverek bayıltıp canlı yayın yaptığı Sema Esen intihar etti

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

ANKARA'nın Keçiören ilçesinde evinde kendini asarak yaşamına son veren Sema Esen'in (21) erkek arkadaşı Ümit U. (22) tarafından dövülerek bayıltıldığına ilişkin sosyal medyada yer alan videonun 1,5 ay önce çekildiği ortaya çıktı.

Abone ol

Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen, geçen çarşamba günü Keçiören Yükseltepe Mahallesi'ndeki evinde erkek arkadaşı Ümit U. tarafından bornoz kuşağı ile tavana asılı halde bulundu. Ümit U.'nun haber vermesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sema Esen'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Evde yapılan incelemeden sonra Esen'in cesedi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda, Sema Esen'in bornoz kuşağı ile kendini asarak yaşamına son verdiği belirtildi.

Polise ifade verdi

Olayla ilgili ifadesine başvurulan Ümit U. da polisteki sorgusunda, Sema'nın bir gün önce kendisine, "Benim yanımda annem yok, babam yok, eve geldiğinde beni bu halde bulamayacaksın" şeklinde mesaj attığını, intihar edeceğini düşünmediğini, sabah evine gittiğinde asılı halde gördüğünü söyledi.

1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmış

Öte yandan olayın ardından Sema Esen'in, erkek arkadaşı Ümit U. tarafından dövülerek bayıltıldığına ilişkin video, sosyal medyada paylaşıldı.

Baygın halde yerde yatarken videoya çekip canlı yayın yapmış

Ümit U.'nun, yerde baygın haldeki Sema Esen'i kaydettiği anlara ilişkin video, sosyal medyada tepki çekti.

Video 17 Nisan'da çekilmiş

Söz konusu videonun geçen 17 Nisan'da çekildiği ortaya çıktı. Ümit U. hakkında, Sema Esen'e yönelik şiddet eylemi nedeniyle 'konut dokunulmazlığının ihlali', 'kasten yaralama', 'tehdit ve hakaret' suçlarından gözaltına alınarak, işlem yapıldığı öğrenildi. Ümit U.'ya, 6284 sayılı kanun kapsamında 1 ay koruma altına alınan Sema Esen'in yanına aynı süre içinde tehdit ve hakarette bulunmama, konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbiri uygulandığı belirtildi.

Ankara Emniyetinden “Aleyna Çakır” açıklaması

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sema Esen’in (Aleyna Çakır) ölümü ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın intihar değil cinayet olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle açıklama yaptı.

“Şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır”

Açıklamada, “17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darp edildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek Ümit Uygun ve E.Ö.’den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır” denildi.

“Adli tahkikat devam etmektedir”

Açıklamada ayrıca, “3 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili olarak Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Esenyurt'ta uyuşturucu kullanan baba oğlunun cinsel organını kesmeye çalıştı
Foto Galeri Esenyurt'ta uyuşturucu kullanan baba oğlunun cinsel organını kesmeye çalıştı Galeriye Gözat