BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da 29 Ekim yürüyüşüne polis müdahalesi

29 Ekim dolayısıyla Ankara'da yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis gaz ve basınçlı suyla müdahale etti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Ulus'dan eski meclis önüne doğru devam ediyor.

Abone ol

Ankara'daki 29 Ekim yürüyüşüne polis gaz ve basınçlı suyla müdahale etti.

Ankara Valiliği’nin yasakladığı halde binlerce kişinin katıldığı “29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü”'ne, polis, Ulus meydanı civarında müdahale etti.

Polis ayrıca Baruthane Kavşağı'ndan Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba da biber gazıyla müdahalede bulundu.

Çeşitli gruplar gerginliğe karşın Ulus meydanından eski meclise yürüyüşü sürdürüyor.

Polisin Cumhuriyet Bulvarı'nda barikatı kaldırdığı bildiriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve 40'a yakın sivil toplum örgütü, Ankara Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen Ulus'taki ilk Meclis önünde 29 Ekim kutlaması yapacaklarını açıklamışlardı.

Yürüyüşü düzenleyenler Anıtkabir'e gitmek istediklerini bildirmişlerdi.

Valilik ise, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu hükümleri uyarınca, kutlamaların yapılacağı alanların önceden ilan edildiğini, bu yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da valiliğin aldığı bir istihbarat nedeniyle Ulus'ta gösteri yapılmasına izin vermediğini söylemişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki resmi törenin ardından saat 11.00'de Ulus Meydanı'na gitti.

Kılıçdaroğlu beraberindeki milletvekilleri ile polis barikatını geçerek alana girdi.

Ankara Emniyeti'nde bütün izinler iptal edilirken başkentte yaklaşık 5 bin polis görev yapıyor.

Kafilelere engel

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen mitinge katılmak için farklı illerden yola çıkan bazı kafileler Ankara'ya girişte engellendi.

CHP'li yetkililer bazı illerlerde valiliklerin kararıyla Ankara'ya giden otobüslere müdahale edildiğini belirtirken televizyonlar polisin çok sayıda otobüsü durdurduğunu, ceset torbası bulundurulmaması ya da evrakın eksik olması gibi gerekçelerle yolcuların Ankara'ya gidişinin engellendiğini duyurdu.

Ankara'da 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde protokolün katılacağı törenlerin ardından akşam Cumhurbaşkanlığı köşkünde resepsiyon verilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi, resepsiyona katılmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda 29 Ekim kutlamalarının resmi tatil olmasına rağmen bugün yapılacağını açıkladı. Daha önce kutlamaların 30 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde dün düzenlenen törenlerde bazı illerde çelenk krizi yaşandı.

İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum'da Atatürk anıtına protokol dışında çelenk koymak isteyen gruplarla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.