BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Eski Cumhurbaşkanı yolsuzluktan yargılanıyor

Filipinlerin eski Cumhurbaşkanı, zimmetine milyonlarca dolar geçirdiği yolundaki suçlamalarla ilgili olarak mahkeme önünde. Gloria Arroyo 'suçsuzum' diyor.

Abone ol

Filipinlerin eski cumhurbaşkanı, zimmetine milyonlarca dolar geçirdiği yolundaki suçlamalarla ilgili olarak mahkeme önünde. Gloria Arroyo 'suçsuzum' diyor.

Zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirmekle suçlanan Arroyo hakkında bu ayın başlarında tutuklama emri çıkarılmıştı.

Eski cumhurbaşkanı mahkemeye, kaldığı askeri hastaneden tekerlekli iskemleyle, boyunluk takmış olarak getirildi.

Bir omurilik hastalığı olan Arroyo, tutuklama emrinden birkaç gün önce vücudunun susuz kaldığı teşhisiyle hastaneye yatırılmıştı.

Eski cumhurbaşkanı Arroyo aynı zamanda Filipinler parlamentosunda milletvekili.

Arroyo bu yılın başlarında bir seçim yolsuzluğu iddiasıyla bir kez daha gözaltına alınmış ama Temmuz ayında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Eski cumhurbaşkanı hakkında ayrıca bir Çin şirketiyle varılan ama sonra hayata geçmeyen bir anlaşmayla ilgili olarak da yolsuzluk davası açılmıştı.

Avukatı, Arroyo hakkındaki son davanın da düşebileceğini söyledi ve müvekkiline karşı bir iftira kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü.

Bu, Arroyo hakkındaki üçüncü yolsuzluk davası ve suçlu bulunduğu takdirde ağır hapis cezalarına çarptırılabilir.

Arroyo hakkındaki bütün iddiaları yalanlıyor.

Filipinler Cumhurbaşkanı Benigno Aquino Arroyo'yu adalet önüne çıkartmanın yolsuzluğa karşı mücadele planının odağında olduğunu söylemişti.

Ama 2001 ile 2010 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Arroyo , Aquino'yu kendisine karşı bir intikam kampanyası yürütmekle suçluyor.