BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş şehit annelerine seslendi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ve KCK'lı tutukluların açlık grevine destek için düzenlenen mitingde şehit annelerine seslendi.

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Asker annelerine yine sesleniyorum. Gelin sesimize ses katın. 30 Ekim'de hayatı durduralım. O gün alışveriş yapmayalım, okula gitmeyelim, alanlara akalım" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Karasu Kavşağı'nda miting alanına "Azadiya Öcalan azadiya me ye", "14 Temmuz ruhu ile zafere kadar direniş" ve "Serhildan başkenti Küçük Kürdistan Dağlıoğlu'na hoş geldiniz Sayın Demirtaş" yazılı pankartlar ile, miting alanında 20 metre uzunluğunda sarı, kırmızı ve yeşil renkli, bez parçası asıldı.

Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı miting alanının çevresindeki evlerin çatı ve balkonlarından vatandaşlar alkış ve zılgıtlarla destek verdiği görüldü. KESK Adana Şubeler Platformu, DİSK, Devrimci Öğrenci Birliği'nin de katıldığı mitinge BDP Mersin, Osmaniye, Hatay il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra 10 bin vatandaş katıldı.  Demirtaş, şöyle devam etti:

ŞEHİT ANNELERİNE ÇAĞRI

"Asker annelerine yine sesleniyorum. Gelin sesimize ses katın. 30 Ekim'de hayatı durduralım. Onlar şirin canlarından vazgeçip, böyle bir eylem yapıyorlarsa, bizim de hayatı durdurmamız gerekiyor. O gün alışveriş yapmayalım, okula gitmeyelim, alanlara akalım. İmralı'ya giden koster bir yıldır bozuk. O kosteri Adalet Bakanlığı'nın tamir etmeye gücü yetmez. Ancak sizler tamir edebilirsiniz. 'Tamir edin, Sayın Öcalan ailesi ve avukatıları ile görüşsün' demiyoruz. 'Tamir edin ve onunla gidip Sayın Öcalan'ı getirin' diyoruz."