BIST 10.507
DOLAR 32,30
EURO 35,04
ALTIN 2.477,05
HABER /  GÜNCEL

Gazze'de ateşkes bozuldu

İsrail uçaklarının Gazze'deki hedefleri vurmasından saatler sonra İsrail'in güneyinin de Gazze'den roket ateşine tutulduğu bildiriliyor. Mısır'ın arabuluculuğuyla sağlanan bayram ateşkesi de böylece son bulmuş oldu.

Abone ol

İsrail uçaklarının Gazze'deki hedefleri vurmasından saatler sonra İsrail'in güneyinin de Gazze'den roket ateşine tutulmasıyla Mısır'ın arabuluculuğuyla sağlanan bayram ateşkesi de son bulmuş oldu.

Ateşkesin bozuluşu bölgede sık sık olduğu gibi bir misilleme döngüsü şeklinde gelişti.

Önce İsrail dün sabah askerlerine roket attığını öne sürdüğü bir Gazzeliyi öldürdü.

Fransız Haber Ajansı AFP, Han Yunus kasabası yakınlarında öldürülen kişinin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kasım Tugaylarına mensup olduğunu bildirdi.

Bu olayı, Gazze'den İsrail'e atılan roketler, onu da İsrail jetlerinin Gazze'ye yönelik bombardımanı ve yine İsrail'e atılan roketler izledi.

İsrail, Gazze'den ülkenin güneyine dün yedi roket atıldığını söylüyor.

Roketlerin can kaybına yol açmadığı anlaşılıyor.

İsrail ordusu bugünkü açıklamasında, "Güney İsrail'e yönelik kesintisiz roket ateşine cevaben İsrail hava kuvvetleri Gazze'de bir roket rampası ile bir terör üssünü hedef almıştır" dedi.

Geçen hafta ateşkes öncesinde de İsrail hava saldırılarında altı Filistinli ölmüş, ve İsrail'e yönelik roket atışı iyice yoğunlaşmıştı.

Roket saldırılarında 4 İsrailli sivil çeşitli yaralar alırken, bir İsrail askeri de sınır yakınlarına yerleştirilen bir bomba ile ağır yaralanmıştı.