BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  DÜNYA

Yoğun kar Avrupa'yı vurdu

Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde hava sıcaklıkları aniden düşerken, birçok yere kar yağdı.

Abone ol

İtalya'nın Venedik kentinin de yüzde 30'u su altında kalırken, kanalları ile ünlü kentteki su seviyesi 120 santimetreye çıktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da hava sıcaklığındaki ani düşüş ardından, başlayan kar yağışının kalınlığı 6 santimetreye ulaştı. Almanya'nın yüksek kesimleri ile İtalya, Fransa ve İsviçre'nin çeşitli kesimlerine kar yağdı.

Kar kalınlığı Fransa'nın güneydoğusundaki Isere bölgesinde 10 santimi buldu. Başkent Paris'te evsiz bir kişi soğuk havanın etkisiyle öldü. Polonya'da da 3 kişinin soğuktan öldüğü bildirilirken, İsviçre'nin başkenti Bern'de hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düştü.

Almanya'nın bazı kesimlerindeki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Metten ve Meyn kentlerindeki 2 kazada 6 kişinin öldüğü, Flensburg kenti yakınlarındaki Meyn kasabasında ise kamyon ve otomobilin çarpışması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İtalya'nın yüksek kesimlerine ve bazı yerleşim birimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Buna karşılık, kanallarıyla ünlü Venedik kentinin yüzde 30'u sular altında kaldı. Kentte su seviyesi 120 santimetre kadar yükseldi.
Görüntü Dökümü: