BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıç: Bir gurp final sahnesini mahvetti!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kadınlar Tenis Turnuvası’nın ödül töreninde siyasetçilere yönelik protestolara twitter hesabı aracılığıyla tepki gösterdi.

Abone ol

Bakan Kılıç, kupa töreninde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada tenisi Türkiye'de tabana yaymak, tenis tutkunlarını dünyanın en iyileri ile buluşturmak ve Türkiye'nin tanıtımını yapmayı amaçladıklarını söyledi.

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK

Bu uğurda devlet ve spor teşkilâtı organizasyonun her aşamasında maddi-manevi büyük fedakârlıklara katlandığını belirten Bakan Kılıç, “Eğer Türkiye'de politik ve ekonomik istikrar sağlanmış olmasaydı bu tür organizasyonları ne alabilir ne de yapabilirdik. Geçen yıl ve bu yıl İstanbul'da rekor üstüne rekorlar kırdık. İstanbul 2020 yolunda büyük bir hamle daha yaptık, derken sorumsuz ama sorunlu bir grup final sahnesini mahvetti.” dedi.

2020 Olimpiyatları adayı İstanbul’a bu şekilde zarar vermeye ve Türkiye'nin imajını lekelemeye kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye için, her alanda ve her branşta çok özel imkânlar oluşturan bir hükümetin üyeleri bu saygısızlığı hak etmiyor. Hangisine üzülsek? Arkadaşlarımın maruz kaldığı haksızlığa mı, Türkiye'nin zedelenen imajına mı, 2020 fırsatlarına mı?! Bir kez daha anladım ki; hem büyük işler yapmak hem de tahrip edilenleri onarmak zorundayız. Bu tahribatı da kaldıracağız. Maruz kaldığımız davranışlara takılmayacağız.”

BÜYÜK COŞKUYU SABOTE EDENLERİN TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI BİR RÜYALARI YOKTUR

“Cumhuriyetin bekası için daha da büyük işler başaracağız” diyen Bakan Kılıç, ifadelerini şu cümlelerle tamamladı.

“İki bayram arasındaki bu büyük coşkuyu sabote edenlerin Türkiye için hayırlı bir rüyaları yoktur, olamaz! Bunlar kısır döngülerine takılacak; Biz 2023, yetmez, 2071 hedeflerine koşacağız. İşte tam da bu nedenle gençler, Başbakanımızla birlikte, "25 geç, 18 olsun" diyoruz. Sizi apaçık göreve davet ediyoruz! 18 yaş kampanyası için daha iyisi çıkana kadar sloganımız bu olsun. Sinan Erdem'deki saboteciler üzülecekler ama önümüzdeki Kasım ayında Ankara'da Dünya Kick Boks, Aralık ayında İstanbul'da Dünya Yüzme ve 2013 Haziran ayında da Mersin'de Akdeniz Oyunları var.”