BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Çayı Sincan'a hayat verecek

Ankara çayının ıslahı konusunda ciddi adımların atıldığı Sincan'da kurumlar arası işbirliği meyvelerini vermeye başladı.

Abone ol

Ankara Çayı'nın Sincan kısmında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. DSİ, çayın 4 kilometrelik kısmının kaplama ihalesinde teklif verme sürecini tamamladı.

Ankara çayının ıslahı konusunda ciddi adımların atıldığı Sincan'da kurumlar arası işbirliği meyvelerini vermeye başladı. Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü, Çevre koruma Daire Başkanlığı ile Sincan Belediyesi ortak bir protokole imza atmış ve çay ıslahı çalışmaları hız kazanmıştı. Bu bağlamda dip çamuru alınan, etrafındaki pislik temizlenen Ankara Çayının yatağı da genişletilmişti.

Bu arada, hızla ihale sürecine giren Devlet Su İşleri de Sincan'daki 4 kilometrelik bölümün kargir duvar ve pere ile kaplanması, güzergah varyantının yapılması ve nato boru hattının derinleştirilmesi işi için teklifleri aldı.

Anahtar teslimi götürü bedel açık ihale usulü ile 2 Haziran 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihaleye katılım oldukça yoğundu. İhale komisyonuna 19 firma teklif verdi.

Yasal Süreç devam ediyor.  İhaleye göre Ankara çayının yan kısımları duvar ve pere ile kaplandıktan sonra etrafı korkulukla muhafaza altına alınacak.

Bu işlemlerle beraber ASKİ'nin devreye alacağı arıtma tesisleriyle de su pırıl pırıl akacak. Sincan Belediyesince yapılacak çevre düzenlemeleriyle Ankara çayının etrafında gezi ve yürüyüş alanları dinlenme ve eğlence mekanları yer alacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Çevre ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şehrimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Bu ihale süreci şehrimizin geleceği için çok önemli. İnşallah hep birlikte Ankara çayını şehrimize huzur ve hayat kaynağı haline dönüştüreceğiz" dedi.