BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul’a il başkanı arıyor!

CHP İstanbul örgütü için Gürsel Tekin'in adı rafa kalkmış görünüyor. Kulislerde yeni isim arayışı başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP Parti Meclisi Üyesi Gürsel Tekin’in İstanbul’a dönüşü iyice zorlaşırken kulislerde yeni isim arayışları da başladı. Atanacak yeni ismin nitelikleri ve kim olabileceğiyle ilgili ilginç teoriler var.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay’ın arka arkaya yaptığı açıklamalar İstanbul’a dönmek isteyen Gürsel Tekin’le ilgili kararın aslında netleştiği yorumlarına neden oldu.

Kameralar önünde “Siyaseti bireylerin beklentileri üzerinden üzerinden değil partinin ideolojisi üzerinden götürmeyi uygun görüyoruz” açıklamaları kameralar arkasında daha net şu ifadelerle dile getiriliyor:

“CHP’de birlik-beraberlik, mutabakat rüzgarları eserken o otelde neyin listesini hazırlıyordu. Bu unutulamaz, kabul edilemez”

“Gürsel Tekin kim? Kurultay’da kendi il örgütü delegelerinin oy kullandığı sandıkta yarı yarıya ismi çizilmiş bir isim!”

”Son aylardaki tartışmalar nedeniyle İstanbul İl örgütünde yaratılan çatlak yakaladığımız rüzgara zarar verebilir”

Eğer bir sürpriz olmazsa bu yorumlar Tekin’in İstanbul’a dönüşüne vize çıkmayacağına işaret ediyor. Peki bu durumda “iktidara yürüyoruz” havası yaşayan CHP, oy deposu İstanbul örgütünü kime emanet edecek.

İSTANBUL ADAYININ NİTELİKLERİ

Bu konuda kulisler hareketli. İstanbul büyük bir metropol ve dünya kenti ise burada örgütün başına getirilecek isim de bu nitelikleri karşılamalı. Öncelikle il başkanlığına getirilecek ismin profili yüksek olmalı. Donanımlı bir isim olmalı. Bir yandan kent kültürü bilincinin pek ile göre daha yüksek olduğu İstanbullulara hitap edecek vizyona sahip olmalı. Diğer taraftan da İstanbul’un varoşlarını görüp halkla bütünleşebilmeli.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULABİLİR

Örnekler MYK listesinden... Süheyl Batum, Umut Oran gibi isimler veya dışarıdan Ercan Karakaş gibi isimler… İstanbul'a atanacak bir isim nitelikleri ile bu isimlere benzeyebilir veya bunlardan biri de olabilir!

Eğer örgütten değil de İstanbul İl Başkanlığına daha farklı bir isim getirilirse CHP bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Kulislere göre atanacak yeni adayın özellikleri ne kadar kapsayıcı, birleştirici olursa Gürsel Tekin tartışması da o kadar hafif atlatılmış, yeni isim de bir o kadar az tartışılmış olacak.