BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.505,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi konakta göz kamaştıran sergi

Tarihi Saatçi Ali Efendi Konağı, aslına uygun onarıldıktan sonra sanat ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapmaya başladı.

Abone ol

İzmit Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği el yetenek kurslarına mekan olan tarihi yapı güzel bir sergiyle ziyaretçilerini ağırladı.

Kurs öğretmeni Gülseren Bozkurt tarafından verilen el nakışı eğitimini başarıyla tamamlayan 22 kursiyer düzenlenen sergide başarı belgelerini de alarak büyük bir sevinç yaşadı.

İzmit Belediyesi Başkanvekili İbrahim Bulut Kocaeli'nin en güzel mekanlarından birinde buluştuklarını söyleyerek, "Bundan kısa bir süre öncesine kadar terk edilmiş bir durumdayken, böyle üretken ve dinamik hale dönüştürülen Saatçi Ali Efendi Konağı'nda güzel bir organizasyonda buluşmak bizleri çok mutlu etti. Başkan Doğan'ın tarihi yapıların yaşatılmasına yönelik tavrını doğrular nitelikteki bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.

Böylesi mekanların sayılarını arttırmak kurumsal hedeflerimiz arasında önemli bir yer tutmaktadır" dedi.

Kursu bitiren öğrencilere protokol tarafından başarı belgeleri verilirken, İzmit Belediyesi'nin logosunu taşıyan kupalar da armağan edildi.