BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Anayasa Mahkemesi'nin büyük yatırımı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve beraberinde ki heyet Kırıkkale'yi ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katıldı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, anayasa değişikliği paketiyle ilgili sorular üzerine, "Biz bu konuda konuşmuyoruz, konuştuğumuzu hiç gördünüz mü" dedi.

Kırıkkale'ye gelen Anayasa Mahkemesi heyeti, ilk önce Hasandede Belediyesi'ni ve Hasandede Türbesi'ni ziyaret etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra Anayasa Mahkemesi Hatıra Ormanı'na geçerek, burada fidan diktiler.

Hakkari'de bugün güvenlik güçlerine yapılan hain saldırıda şehit düşen askerlerden birinin Kırıkkaleli olduğunu öğrenen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Şehidimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum" dedi. Anayasa Mahkemesi Hatıra Ormanı'nın oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kılıç, "Ben de artık sizlerden birisiyim. Bu yaptığımız olay, yılların yatırımı olacak. Bu ağaçlar, bizlerin sevgisi ile büyüyecek. Bu anlamda ağaçlara karşı daha çok duyarlı olmaya gayret göstermeliyiz. Çünkü ağaçlar da bizler gibi canlıdır" diye konuştu.

Haşim Kılıç, anayasa değişikliği paketiyle ilgili sorular üzerine, "Biz bu konuda konuşmuyoruz, konuştuğumuzu hiç gördünüz mü ?" dedi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ise, Anaya Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı Kırıkkale'de görmekten dolayı memnun olduklarını belirterek, Hasandede Tilkiş bölgesine 10 bin adet ağaç diktiklerini, fidan dikilen alanın isminin de Anayasa Mahkemesi Hatıra Ormanı olacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve yargı mensuplarına, günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Plaket törenin ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim törenine Anayasa Mahkemesi Üyeleri Serrah Kaleli, Recep Kömürcü, Serdar Özgüldür, Zehra Ayla Pektaş, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandınmaz, Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun ve vatandaşlar katıldı.