BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aytaç Durak mahkemeye başvurdu

Aytaç Durak 'bugüne kadar benim başıma gelenin emsali yok" dedi ve hakkını aramak için mahkemeye başvurdu.

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kararın iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne dava açtığını açıkladı.

Demokratik ülkede yargı kararı olmadan, seçimle gelenlerin idari kararla görevden uzaklaştırılmalarının hukuka aykırı olduğunu belirten Aytaç Durak, yaptığı yazılı açıklamada, hakkında alınan kararla ilgili yargıya başvurduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanlığı’nın kararının hukuki olmadığını savunan Durak, açıklamasında şunları kaydetti: “İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmam hukuki bir karar olmayıp siyasidir. Demokratik bir ülkede yargı kararı olmadan, seçimle gelenlerin idari kararla görevden uzaklaştırılmaları hukuka aykırıdır. Türkiye’de bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde görevden uzaklaştırma kararı olmadığı gibi, diğer Belediye Başkanları ile ilgili de uzaklaştırma kararı yok denecek kadar azdır. Benimle ilgili alınan kararın ise bir tek emsali yoktur. Zira görevden uzaklaştırılmamı gerektirecek boyutta ne bir mahkeme kararı, ne bir kovuşturma, ne de bir soruşturma yoktur. Esasen bugüne kadar haklarında dava açılanlar, mahkum olanlar dahi Danıştay kararıyla görevlerine iade edilmişlerdir.”

‘TÜRK ADALETİNE GÜVENİM TAM’

Danıştay’ın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığıyla ilgili en son kararının da aynı doğrultuda olduğunu anlatan Durak şöyle devam etti: “Söz konusu Danıştay 8'inci Dairesi’nin 2010/764 sayılı kararında da, ‘Seçilmiş kişilerin görevine yasal bir düzenleme olmaksızın son verilmesi ve bu görevlere genel idare tarafından atama yapılması, hukuka uygun değildir’ denilerek, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevimden beni almasını hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Sonuç olarak, hiçbir demokratik hukuk devletinde görülmeyen şekilde görevden uzaklaştırılmam konusunda alınan kararın iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne dava açmış bulunuyorum. Türk adaletine olan güvenim tamdır. Bu konuda gerekli hukuki kararın verileceğine inanıyorum.“