BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  GÜNCEL

Amanos'lar alev alev!

Yangın söndürme çalışmalarına orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Abone ol

Merkez ilçe Antakya’ya bağlı Küçükdalyan beldesi, Soğuksu mevkisindeki ormanlık alanda, bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Yangının, ormanlık alanın etrafında bulunan yerleşim yerlerine sıçramaması için Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ve Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangın söndürme çalışmalarını hızlandırdı. Yangın söndürme çalışmalarına ve yangın sonrası soğutma çalışmalarına vatandaşlar da katıldı.

Orman Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile vatandaşlar kazmalarla, küreklerle ve çalılarla yangını söndürmeye çalıştılar. Yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar da evlerinin etrafını su ile ıslatarak olası bir yangının sıçramasını ve yangının evlerine yaklaşmasını engellemeye çalıştılar.

YANGIN TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangının söndürülmesinden sonra açıklamalarda bulunan Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Bilgili, yangın yerleşim yerlerine yaklaşmadan söndürdüklerini belirterek, "Orman ekipleri ve itfaiye ekiplerimizle yangını tamamen söndürdük. Orman dairesinden 3, itfaiyeden 4 arazöz mürettebatıyla birlikte yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yerleşim yerlerine yaklaşmaması için önlemimizi alarak yangını tamamen söndürdük" dedi.
Vatandaşlar da, itfaiye araçlarının sokakların dar olması sebebiyle yangına geç müdahale ettiğinden şikayet ettiler.