BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın üst düzey sorumlusu öldürüldü!

Hakkari'de PKK'nın sözde Kırıkdağ sorumlusu öldürüldü ve bomba timi etkisiz hale getirildi...

Abone ol

Depin kontrol noktasında dün PKK´lı teröristlerce düzenlenen ve 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu mayınlı saldırı sonrasında başlatılan operasyonda, terör örgütünün sözde Kırıkdağ kampı sorumlusu ve bölgede mayınlı saldırıları gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ölen teröristlerin bölgede bombalama işi yaptıkları ve kamplarda bombacı yetiştirdikleri belirtildi.

GÖREVLERİ PATLAYICI DÖŞEMEK

Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre, üç terörist 2 yıldır Hakkari-Kırıkdağ ve Hakkari-Van kara yolu üzerinde mayınlı saldırıları düzenliyordu. Hakkari-Van yolu üzerinde 30´un üzerinde kanlı eylem yaptıkları ve onlarca güvenlik gücünün şehit olmasına sebep oldukları ifade edildi. Bombacı Bedran ve Koçer kod adlı teröristler ile sözde Kırıkdağ sorumlusu Azat kod adlı teröristin herhangi bir karakol saldırısına veya çatışmaya girmedikleri, sadece yollara patlayıcı döşemekle görevlendirildikleri kaydedildi.

CEBİNDEN 10 BİN LİRA ÇIKTI

Teröristlerin daha önce yaptıkları bombalı eylemlerden bazıları şöyle:

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında bir binbaşı ile 8 askerin şehit edildiği Çukurca yolu saldırısı; geçen ay Çukurca yolunda düzenlenen mayınlı saldırıda 4 askerin şehit edilmesi; Van-Hakkari kara yolu üzerinde bayram günü 2 askerin şehit edildiği saldırı; Hakkari ile Yeni köprü arasındaki yol ile Hakkari-Çukurca yolu üzerinde yapılan bütün kanlı eylemler.

Öte yandan etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde vatandaşlardan aldıkları haraçlar da ele geçirildi. Teröristlerin üzerinde yaklaşık 10 bin lira çıktığı ve birçok vatandaşa kesilmiş haciz makbuzları olduğu belirtildi.