BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Lanetli geçmişi bu kızın peşini bırakmıyor

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Sinema severler bu hafta ikisi yerli yapım olmak üzere 6 yeni filmle buluşacak.

Tarihi, savaş filmi türündeki ''Çanakkale 1915'' sinema severlerle buluşacak.

Komedi türündeki Türk yapımı ''Oğlum Bak Git'', yakın zamanda internette en çok izlenenlar arasında yer alan ''Oğlum Bak Git'' videosundan esinlenerek hayata geçirildi.

Korku türündeki ''Paranormal Activity'' serisinin dördüncü filmi, Kaite ve Hunter'ın ikinci filmden sonra taşındıkları yeni evlerinde de lanetli geçmişleri peşlerini bırakmıyor.

Animasyon, macera, komedi türündeki ''ParaNorman'', Sam Fell, Chris Butler yönetmenliğinde ve Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi ile Anna Kendrick'in oyunculuğuyla birleşiyor.

Dramatik komedi türündeki ''Meleklerin Payı'', Ken Loach'un yönetmenliğinde, Paul Laverty'nin senaristliğinde, Paul Brannigan, John Henshaw ve Gary Maitland'ın oyunculuklarıyla beyaz perdeyle buluşuyor.

Romantik komedi türündeki ''Mutlu Et Beni'', 19. yüzyılda histeri teşhisi konan kadınları iyileştirmek için bir doktorun bulduğu masaj yöntemi ve sonrasında masajı yapacak olan cihazı keşfetmelerini konu edinen yapımda, Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy ve Jonathan Pryce rol alıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE]

ÇANAKKALE 1915

Rus Harbi, Balkan Savaşları, elden çıkan topraklar ve verilen ağır yenilgilerle 20. yüzyılın başları Osmanlı Devleti için çok büyük maddi ve manevi kayıplarla gelir. Rumeli toprakları kaybedilmiş, eziyet gören Osmanlı tebaası Anadolu'ya göç etmeye başlamış, Osmanlı orduda büyük kayıplar yaşamıştır. 1914'te 1.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve Osmanlı'nın İttifak Devletleri ile yeniden savaşa girmesi sonucu Anadolu’da eli silah tutan tüm genç erkekler için seferberlik emri çıkar.

Şimdiye kadar ağır yenilgiler alan Osmanlı vatan bellediği toprakları korumak için var gücüyle yeniden birlik olur. Osmanlının eğitim, görmüş genç ve yetenekli beyinleri de gönüllü olarak askere yazılır. İşte gencecik Veli ve Mehmet Ali de bu askerler arasındadır.
Kısa süre içerisinde Maydos (Eceabat)'a tayin edilirler ve Conk Bayırı’nda İngiliz kuvvetlerine karşı tarihin daha önce yazmadığı bir inanç ve cesaretle savaşırlar. Mustafa Kemal’in komutanısına atandığı yeni kurulan 19. Tümen’e katılırlar. Öte yandan Çanakkale Boğazı’nın savunmasından sorumlu Cevat Paşa da bir yandan destek beklemekte diğer yandan mayın hatları için hesap yapmaktadır.

İngilizler ve Fransızlar 18 Mart 1915 günü müthiş bir askeri kuvvetle boğaza giriş yaparlar; fakat vatan toprağı olan Çanakkale Boğazı’nı geçmek sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Defalarca denizden ve karadan saldırırlar ama karşılarında üstün cesaretleriyle Veli’yi, Mehmet Ali’yi, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Nusrat Mayın Gemisi’ini, Seyit Onbaşı’yı, Hilmi Şanlıtop’u, Hüseyin Avni Bey’i, Boyabatlı Mustafa’yı,Yüzbaşı Faik’i, Şefik Bey’i ve Mustafa Kemal Paşa’yı bulurlar... 

OĞLUM BAK GİT FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]OĞLUM BAK GİT

Taksici Orhan'ın ömrü boyunca başına sürekli aksilikler, terslikler gelmiştir. Hayatta her şey onun alehine işler, tam yoluna girdi derken son anda bir şanssızlık yine onu bulur. Kürşat ve Teoman ise ona yardımcı olmaya çalışan en yakın dostlarıdır. fakat üçü de ne yapsa işe yaramaz en sonunda bilime başvururlar. Kişisel Gelişim Uzmanı Figen'e ulaşan Orhan profesyonel destek almaya kararlıdır. Fakat çözüm bulmak için kapısını çaldığı Figen onun başına daha çok bela açacaktır. Zira mafya lideri olan eli kanlı babası Figen'i zorla evlendirmek ister. Figen de tek kaçış yolu olarak ayaküstü bir yalan uydurur ve orhan'a aşık olduğunu hatta sözlendiğini babasına söyler. Şimdi Orhan hiç ummadığı hesapların ve en trajikomik olayların içinde kalacaktır.

İnternette izlenme rekorları kıran, "Oğlum Bak Git" videosundan yola çıkılarak çekilen filmin yönetmenliğini Kamil Çetin üstlenirken kadroda başrol Yavuz Seçkin'in yanı sıra Esra Sönmezer, Yavuz Seçkin, Metin Yıldız, Veysel Diker, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen yer alıyorlar.

PARANORMAL ACTİVİTY 4 FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]PARANORMAL ACTİVİTY 4

Dünyanın dört yanında fırtınalar kopartan ve kendisine has hayran kitlesi ile gişesini katlayan Paranormal Activity serisinin dördüncü filminin yönetmenliğini Ariel Schulman ve Henry Joost üstleniyor. Gerilimin dozunun yüksek olduğu filmde Kaite ve Hunter'ın ikinci filmden sonra başladığı yeni hayata gidiyoruz. Olayların şokunu henüz üzerlerinden atamayan ikili yeni bir eve taşınıp temiz bir sayfa açmayı diliyorlar. Ancak lanetli geçmişleri burada da peşlerini bırakmıyor. Kaite ve Hunter'ı ziyaret eden yeni komşuları da bu evde yaşanan kimi gerçeküstü olaylardan nasiplerini almaya başlıyorlar.

Filmin baş rollerini Katie Featherston ve Dianna Agron paylaşırken, senaryo Zack Estrin'a ait.

PARANORMAN FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]PARANORMAN

Norman ölü insanların ruhlarını görebilen, onlarla konuşup iletişime geçebilen 10 yaşlarında, sevimli bir çocuktur. Bir gün yaşadığı kasabayı zombiler basar ve çok korkmuş olan kasaba halkının ondan başka yardım isteyecek kimsesi yoktur.
Üstelik bu her zamanki gibi başa çıkabileceği bir durum değildir; kasabanın üzerine yüzyıllardır süren bir lanet musallat olmuştur ve Norman'ın bu meseleyi çözmesi için sadece zombilerle değil hayaletler, cadılar ve laftan anlamayan yetişkin insanlarla da uğraşması gerekecektir. Hayaletlerle konuşabilme yeteneği, onun paranormal güçlerinin başka diyarlardaki sınırları zorlamasına yol açacak mıdır?
Tim Burton'ın çok sevdiği stop-motion tekniğiyle ve de üç boyutlu çekilen ikinci animasyon film olma özelliğindeki ParaNorman'ın yönetmenliğini Sam Fell ve Chris Butler üstlenirken orijinal senaryo gene Chris Butler’a ait.

MELEKLERİN PAYI FİLMİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]MELEKLERİN PAYI

Kız arkadaşı Leonie doğum yaptıktan sonra, oğlu Luke'u kucağına alan Robbie, ona kendisiyle aynı kaderi paylaşmayacağının sözünü verir. Zira hapse atılmaktan kıl payı kurtulmuştur ama bir kamu hizmetinde çalışması gerekmektedir. Bu görevi yerine getirirken Rhino, Albert ve Mo ile tanışır; hepsinin ortak noktası ise hüküm giydikleri için iyi bir iş bulmalarının imkansız olduğudur. Sıradaki plan gecikmeden gelir: hayatlarının sonuna kadar onları rahat ettirebilecek bir viski fabrikası soygunu!
Yönetmenliğini Ken Loach'un üstlendiği yapım bir grup serseri arkadaşın acı-tatlı komedi hikayesini anlatıyor. Robbie'nin tasviriyle başlayan film, Loach'un kamerasında takdire şayan bir ustalıkla komik hale getiriyor. Filmin başrollerinde ise Paul Brannigan, John Henshaw ve Gary Maitland yer alıyor.

MUTLU ET BENİ FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]MUTLU ET BENİ

1880 yılında Victoria dönemi Londra'sında meslektaşlarının ortaçağdan kalma uygulamaları karşısında hayal kırıklığına uğrayan genç bir doktor olan Mortimer Granville uzun bir süre iş bulamaz. Ta ki "özel vulva masajıyla" kadınları tedavi eden Dr. Dalrymple'nin muayenesinde çalışmaya başlayıncaya kadar. "Histeri" teşhisi konan kadınlar tedavi için Dr. Dalrymple'ın kapısının önünde uzun kuyruklar oluşturur, zira Mortimer masajda işinin ehli olup çıkmıştır. Fakat bir süre sonra "mesleki deformasyon" yaşar ve vulva masajını otomatik olarak yapabilecek bir aletin üzerinde çalışmaya başlar. Bu icat için çalışırken en yakın arkadaşı, sıra dışı mucit Edmund'dan da büyük destek alır. İkili birlikte vibratörü icat ederler ve kadınlardan büyük takdir kazanırlar. Aynı zamanda Mortimer doktorun iki kızı arasında gidip gelen bir gönül macerasına da kapılacaktır.
Tanya Wexler'ın yönettiği Histeri, 31. İstanbul Film Festivali'nin Akbank Galaları bölümünde seyirciyle buluşmuştu.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]TETİKÇİLER

Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek "Looper" adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için "paketler". Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...
Rian Johnson'ın yazıp yönettiği bilimkurgu aksiyonunun başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yapımcılar ise Ram Bergman ve James D. Stern.

UZUN HİKAYE FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]UZUN HİKAYE

1940'lı yıllardan başlayarak 70'li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem neşeli ve coşkulu kimi zamansa heyecanlı ve romantik bir film olan Uzun Hikaye, senarist Yiğit Güralp'in tanımıyla çok ama çok iyi insanların saf ve ölümsüz aşklarını adalet ve doğruluk üzerine inşa etme mücadelelerini anlatıyor.
Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan filmin yönetmenliğini Osman Sınav üstlenirken, senaryo uyarlamasını ise Yiğit Güralp kaleme aldı. Filmin başrolünü Kenan İmirzalıoğlu üstlenirken kadroda kendisine Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır ve Fatima Betül Cordal isimleri eşlik ediyor...