BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

O köylüler Erdoğan'ı mest etti

Başbakan Erdoğan Elazığ Haalimanı ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılış töreninde PKK ve BDP'ye sert mesajlar verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bölge halkının "artık yeter" diyerek örgüte tavır almasıyla bu dönemin sona erdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Iğdır'da öğretmenleri kaçıran teröristlere diklenen köylülerin örnek gösterdi.

Erdoğan, Kürt halkına "Bu teröriste tavrını koy ve 'oralar da abad olsun' diyorum" diye seslendi. BDP'nin maşa olduğu için görüşmeyeceklerini yineleyen Erdoğan, PKK için "Bunların Yaradan ile zaten ilgisi yok. Bu teröristlerin yeri belli, bunlar Zerdüşt" ifadelerini kullandı.

18 yaşa seçilme hakkını savunan Erdoğan, muhalefet partilerinin gençlerle dalga geçtiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Havalimanı yeni terminal binası ve şehirde yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. 

HAVALİMANI VE 11 OKULUN AÇILIŞINI YAPTI

Konuşmasına ''Sevgili Gakgoşlar, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum'' diye başlayan Erdoğan, açılışını yaptığı Elazığ Havalimanı ve diğer tesislerin, olimpik yüzme havuzunun, lise, ilköğretim ve ana sınıfından oluşan 11 okulun Elazığ ve Türkiye için hayırlı olmasını Allah'tan temenni etti.

uuu.20121020152645.jpg

Dün akşam Hakkari'deki saldırıda şehit olan 3 polise ve Bitlis'te şehit düşen 3 koruyucuya Allah'tan rahmet, emniyet camiasına ve yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, saldırılarda yaralananlara da acil şifalar diledi. 

İŞTE DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI

Iğdır'da terör örgütünce kaçırılan öğretmenlerin yöre halkı tarafından kurtarıldığını anımsatan Erdoğan, ''Kongrede de söylediğim gibi Kürt kardeşlerimin, halkımızın bizim yanımızda olması çağrısını yaptım. Ve 6 öğretmenimiz kaçırılırken karşılarına dikildi halkımız ve öğretmenlerimizi bunların elinden aldı. İşte devlet millet kaynaşması bu'' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"MAŞALAR BERTARAF EDİLECEK"

"Terör başta olmak üzere kronik sorunları kardeşlik ruhuyla dayşanışma halinde aşacağız. Bize husumet besleyen her çevrenin dilediği gibi kullandığı bu kuklayı, bu maşayı Allah'ın izniyle bertaraf etmek için çok boyutlu ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz.

"KİMSE BU MİLLETE EFELİK TASLAMAYA KALKMASIN"

Terör örgütünün topu bir tek şehidimizin tırnağı etmez. Ama şunu da cümle alem bilsin ki millet olarak bu mücadelenin bedelini ödemekten bugüne kadar çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyiz. Kimse bugün arkasına aldığı, destek bulduğu mihraklara güvenip bu millete efelik taslamaya kalkmasın. Şimdide ne o maşalara, ne de o maşaları kullananlara bu milletin asla boyun eğmeyeceğini bu kararlı duruşuyla bu aziz millet açıkça göstermiştir.

"SİLAHIN DEVRİ KAPANMIŞTIR"

Terör örgütünün son dönemde izlediği stratejilerin hepsi boşa çıkarılmıştır. Ne halkımız bu örgütün provokasyonlarına gelmiştir. Ne de kırsalda bir karış toprak üzerinde hakimiyet kurabilmişlerdir. Bunlar dezenformasyondur. Bu beyhude bir uğraştır. Boş bir çabadır. Terörün şiddetin silahın devri kapanmıştır. Bu yollarla netice alınmadığı bugüne kadar görülmüştür. Bundan sonra da görülecektir. Türkiye demokrasi ve özgürlükler konusunda 10 yıl öncesinin, 30-50 yıl öncesinin karanlık dönemlerini geride bırakmıştır.

"İLERİ DEMOKRASİYE EVET SINIRSIZ DEMOKRASİYE HAYIR"

İleri demokrasiye evet ama sınırsız demokrasiye hayır. Özgürlük sınırsız değildir. Özgürlük, bir başkasının özgürlük sınırına kadardır. Bir başkasının alanına tecavüz ettiğiniz zaman mütecaviz durumuna düşersiniz. Bu aynen bir başkasının arazisine girmek gibidir. Onu nasıl yapamıyorsanız özgürlük alanına da müdahale edemezsiniz. Türkiye'nin toprak bütünlüğü, milli birliği hiçbir ülkeninkinden daha değersiz değildir.

BDP'YE MAŞA SUÇLAMASI

Biz demokratik ortamda her şeyi çok açık net herkesle konuştuk, konuşuyoruz ve asla kapımız o insanlara kapalı değildir. Yeter ki terörle irtibatını kessin. Yeter ki bu konuda samimi olsun. Fakat bölücü terör örgütünün parlamentodaki uzantısı bir defa söz sahibi de değildir. Yetki sahibi de değildir. Onlar sadece şu anda maşadırlar. Bugüne kadar bu konuda bir iyi niyet, bir irade göremedik. Farklı bir tavra şahit olmadık.

"KÜRT KARDEŞİM TERÖRİSTE TAVRINI KOY"

Ey benim Kürt kardeşim. Sevgili kardeşim. Bu teröriste tavrını koy ve 'oralar da abad olsun' diyorum. Çünkü bunlar seni insan yerine koymuyor. Ama biz seni 'yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışıyla seviyoruz. 

Hükümet olarak aldığımız tedbirlerle ve bölge halkının "artık yeter" diyerek örgüte tavır almasıyla bu dönem sona eriyor.

Bunların Yaradan ile zaten ilgisi yok. Bu teröristlerin yeri belli, bunlar Zerdüşt. İşte şimdi kendileri açıklıyor, Yezidilikten bahsediyorlar. Bak neler çıkıyor, neler. Onlardan öğreniyoruz, bu tür ayinleri yapıyorlar. Sevgili kardeşlerim. Biz Yezidi de olsa teröre bulaşmadığı sürece insana insan olduğu için yine değer veririz. Bizim farkımız bu. Ama bunların böyle bir derdi yok."

GENÇLERİMİZLE DALGA GEÇİYORLAR

Şimdi 25’i gelin 18’e indirelim diyoruz. Ana muhalefet de MHP de buna karşı çıkıyor. Bakıyorsun bir MHP’li biri tarafında 18 yaşındaki genci alıyor, ve utanmadan sıkılmadan o gençlerimizle dalgasını geçiyor Bu bir defa çok büyük bir seviyesizliktir. Benim dedem Fatih o yaşlarda bir çağı kapatıyor, bir çağı açıyor. Biz diyoruz yok biz yapamayız

Şu anda AB üyesi ülkelerin 12’sinde seçme ve seçilme yaşı 18. 8’inde 21. Diğerlerinde 25.
CHP ne yaptı? Baktı ki Ak Parti ısrarlı. ’21 yapalım’ diyor. Seçme de 18’i kabul ediyorsun da niye ona seçilme hakkını vermiyorsun?

BU ÜLKEYİ 80 YAŞINDA İNSANLAR YÖNETTİ

Ufuksuzluk çok kötü bir şey. 18 yaşındaki insana seçilme hakkını verildiğinde her 18 yaşında olan gelip de Parlamento’da şu yarışta olacak diye bir şey var mı? 80 yaşındaki insanlar geldiler bu ülkenin yönetiminde bulundular, onlara eyvallah. Genç dinamik gece gündüz koşacak olana hayır diyorsun

TÖREN ALANINDA KİMYASAL MADDE KONTROLÜ

Başbakan Erdoğan, Elazığ'a gelmeden önce törenin yapılacağı alanda sivil savunma ekiplerince hava ölçümleri yapılarak, insan sağlığına zararlı kimyasal olup olmadığı kontrolü yapıldı.

Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. 

PROMPTER CİHAZI DEVRİLDİ

Bu arada, şiddetli rüzgar nedeniyle Erdoğan'ın konuşma yapacağı platformun arkasında yer alan, açılışın ilanı bulunan branda yırtılarak sahneye düştü ve promter cihazlarının devrilmesine neden oldu.