BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 94'e yükseldi

Suriye ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, ölü sayısının 94'e yükseldiği bildirildi.

Abone ol

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin hava ve tank destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 39, Halep'te 18, İdlib ve Humus'ta 12'şer, Deyru'z Zor'da 6, Dera'da 4 ve Humus'ta 3 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 94'e yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Irak sınırındaki Ebukemal şehrinde 3 karakolu ele geçirdiğini ve çok sayıda askeri mühimmata el koyduğunu aktaran Suriye Genel Devrim Komseyi (SRGC), savaş uçaklarının yerleşim yerlerini bombalaması nedeniyle onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydetti.

Başkent Şam'ın Seyide Zeynep, Kabun, Arbin ve Cesreyn bölgelerinde ağır top ve hava saldırıları nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığını ve evlerin enkazında yaralıların çıkartıldığını belirten SRGC, kentin Sabine beldesine ise ''varil bombasının'' atıldığını öne sürdü.

Halep'in Mesakin Hanu, Salahaddin ve Firdes banliyölerinin top ateşine tutulmasında çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden SRGC, kentin birçok bölgesinde iki ordu birlikleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını bildirdi.

Humus şehrinin Bab Amr, Halidiye, Sultaniye semtleriyle, şehrin eski bölgesinin yoğun top ateşine tutularak harabeye döndüğünü vurgulayan SRGC, kentin Rastan ilçesinin de hava saldırılarına maruz kaldığını ve halkın korkudan güvenli bölgelere kaçtığını belirtti.

İdlib'in Maaratu en-Numan kasabasına savaş uçaklarının ''misket bombası'' attığını ve kentte dumanların yükseldiğini iddia eden SRGC, İdlib kenti çevresinde muhaliflerle ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını açıkladı.

Öte tandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirerek silahlarına el koyduğunu duyurdu.