BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sınırdan benzini böyle kaçırıyorlar!

Suriye-Türkiye sınırında yeni tartışmalara yol açacak benzin kaçakçılarını görüntüleyen bir fotoğraf yayınlandı

Abone ol

Londra merkezli uluslararası haber ajansı Reuters’tan Asmaa Waguih’nin önceki gün çektiği Hatay çıkışlı fotoğrafta, sınırdaki benzin kaçakçıları görülüyor. Atlı kaçakçılar, benzin dolu varilleri eski bir otomobilin bagajına aktarıyor.

Suriye sınırında yaşanan kriz, Türkiye ile ABD arasındaki askeri ve istihbari işbirliğinin daha gelişmesiyle sonuçlandı.

YASAK BÖLGE OLUŞTURULMADI

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Ankara ile Washington arasında bu iki alandaki paylaşımların son günlerde hissedilir oranda arttığını yazdı. Beyaz Saray kaynaklarının verdiği bilgilere dayandırılan haberde, bu yakınlaşmanın nedeninin “Suriye’deki iç ihtilafın bölgesel bir savaşa dönüşme olasılığı” olduğu belirtildi.

Bu doğrultudaki yoğun temaslara karşın, Türkiye-Suriye sınırında bugüne dek uçuşa yasak bölge oluşturulmadı. Ancak yine Beyaz Saray yetkililerinin verdiği bilgiye göre Amerikan ordusu ile Türk ordusu, acil bir durum ortaya çıktığında uçuşa yasak bölge oluşturulacak olursa, hareket planının ne olacağına dair görüş alışverişinde bulunuyor. Bu işbirliği aynı zamanda, Suriye’nin olası kimyasal ve biyolojik silah depolarının zaptedilmesini hedefleyen “acil durum planı”nı da kapsıyor.