BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Erkeklerin de bakanıyım dedi, harekete geçti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, katıldığı törende daha hiç konuşmadığı konulara değindi...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin "Erkeklerle ilgili sorunlar da bakanlığımızın görev alanı içinde, ben erkeklerin de bakanıyım" dedi.

Bakan Şahin, Avrasya Bir Vakfı'nın Küçükçekmece'deki binasında düzenlenen sezon açılış töreninde, bakanlığının yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Şahin, "Aile deyince sanki kadın ve çocuklardan oluşuyor. Ancak bugün kahvehaneler kadınlardan kaçıp sığınan erkeklerle dolu. Buralar için bir çalışmanız var mı?'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Dezavantajlı bir grup varsa onlara yardımcı olması gerekiyor. Burada erkekleri ikincilleştirmek manasına gelmesin. Eğer erkeklerle ilgili toplumsal bir sorun varsa, o da bizim bakanlığımızın görev alanı içerisinde. Ben erkeklerin de bakanıyım. Kahvehanelerle ilgili yapılacak bir sosyal projede, her türlü projede olduğumu ifade etmek isterim.''

DİZİLER AİLELERİ TAHRİP EDİYOR

Şahin, ''Dizilerin büyük çoğunluğu toplumu tahrip ediyor, bakanlık olarak aile dizisi koyma fikriniz var mı?'' şeklindeki soruya karşılık, bakanlık olarak bu konuya dikkatle eğildiklerini söyledi.

''Özellikle görsel medyanın çok daha etkili olduğu günümüzde dizilere baktığınız zaman aile değerlerini hakikaten yıpratan, gayri ahlaki duruşları normalleştiren bir altyapının olduğunu görüyoruz'' diyen Şahin, bu konudaki bütün araştırmaları yaptıklarını ifade etti.

Şahin, kendilerine düşen kısmıyla ne yapmaları gerektiğine çalıştıklarını dile getirerek, ''En çok şikayet edilen diziler en çok izlenen diziler. Toplumda kafa karışıklığı var. Bu konuda çalışmalarımız var. Çalışmamız içerisinde eğitim, kültür ve sanat, hukuk, iletişim boyutları var" dedi.