BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

1 Ekim altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

Yatırım Finansman Menkul Değerler ( http://www.yfas.com.tr )  Tarafından Hazırlanan Yurtdışı Türev Raporu: 

ALTIN : 1330.80 USD (periyot 240dk-Vade Aralık)

Düşüş trendi içinde hareketine devam eden Altın Ons fiyatı 1348 USD direncinde takılmış durumda. Bu seviyeden başlayan geri çekilme  hareketinin 1326-1332 USD destek bölgesine kadar devam ettiği görülüyor. Bu destek bölgesinin altında düşüş hareketi 1314 USD  seviyesine kadar etkili olabilir. 1335 USD seviyesinin üzerinde 1348 USD direnci tekrar test edilebilir.

FXTCR ( http://www.fxtcr.com ) Tarafından Hazırlanan  Altın Fiyatları Raporu: 

ABD’de Hükümet Kapandı  ABD’de gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması  üzerine ABD hükümeti son 17 yıldır ilk kez kapandı. Altın ise ABD’deki borç tavanı tartışmalarının da etkisi ile birlikte dün gün içerisinde  zayıf seyretti ve 1329,78 desteğini aşağı yönlü kırdı. Grafiğe baktığımızda altının an itibariyle 1328,07 seviyesinden  işlem gördüğünü ve 1329,78 – 1318,72 seviyeleri arasında hareket ettiğini görmekteyiz. 1318,72 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde  bir sonraki destek seviyemiz 1307,15, 1329,78 direncinin yukarı yönlü  kırılması halinde ise bir sonraki direnç seviyemiz 1346,07.

Altında  güç içerisinde olası yükselişler takip edilmeli. 1329,78 direncinin  yukarı yönlü kırılması alımları hızlandırabilir. Bugün saat 15:58’te açıklanacak olan ABD Üretim PMI verisi ve saat  17:00’da açıklanacak olan ABD ISM İmalat Endeksi verisi yakından takip edilmelidir.

Şeker Yatırım ( http://www.sekerfx.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Forex Raporu: 

Bütçe Altına Yaramadı ABD’de bütçe konusunda uzlaşı sağlanamadığından altın fiyatlarında geri çekilme gözlenmiştir. Buna göre öğlen saatlerine kadar 1337 desteğinin üzerinde tutunan altın bütçe görüşmelerindeki belirsizlik nedeniyle sert geri çekilme yaşamıştır. 1320 seviyesini test eden altın daha sonrasında kademeli olarak toparlanmış, 1335 seviyesini test etmiştir.

Bu gelişmelerin ışığında ABD 10 yıllık tahvil faizinde de yükseliş gözlenmiş, 2.65 seviyesine kadar çıkış yaşanmıştır. Tüm bu gelişmeler ile 1322-1350 aralığında dalgalanan altın 1328 seviyesinde günü sonlandırmıştır. Öte yandan bütçe konusunda ABD senatosunda uzlaşı sağlanamadığındna dolayı TSİ 07:00 itibari ile ABD hükümeti çalışmaz hale gelmiştir.  

Strateji

Bugün TSİ 17:00’da ABD’de açıklanacak olam ISM İmalat Endeksi altın fiyatlarını etkileyebileceğinden dikkatle takip edilmelidir. Sıkışma alanı içerisinde hareket eden altın düşüş trendini sürdürürse 1320 seviyesine kadar geri çekilebilir. Çıkış hareketinin yaşanması durumunda ise Fibonacci düzeltme seviyesi olan 1337 kritik direnç olarak gözükmektedir.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ABD hükümeti, Kongre'nin partiler arasındaki bütçe anlaşmazlığını  çözememesinin ardından, 17 yılda ilk kez kısmen kapandı. Bu sebeple  Altın, emtia ve hisselerde geri çekilmeler yaşandı. Bunun sonucu,  gece yarısından itibaren 800,000 kadar kamu çalışanı zorunlu izne  çıkarılırken, ulusal parklar kapandı ve bazı kamu hizmetleri durdu.

Daha öncede 18 ile 21 gün arasında kapanan ABD hükümeti, devletin  tekrar işler hale gelmesi için senato üyelerinin ve temsilciler  meclisinin 2-3 hafta pazarlık payı var.

Güvenli liman olma özelliğini  son dönemde yaşanan değer kayıpları sebebiyle kaybeden Altında,  fiyatların temkinli bir bekleyiş içerisinde olduğunu görmekteyiz. Dün  hafta açılışında direnç denemesi yapan Altın, 1352 seviyelerini  kıramamış ve geçtiğimiz haftanın destek seviyesi olan 1322  seviyelerine kadar gerilemişti. Bulduğu destek sonrası kısmi  yükselişler gösteren Altın için, dün olumlu gelen Chicago imalat  endeksi de beklenenden daha fazla yükselerek dört ayın zirvesine  ulaştı ve imalattaki toparlanmanın dünyanın en büyük ekonomisine  yardımcı olacağına işaret etti. Dün gün içinde olumlu gelen veriler  sebebiyle yükselişlerin bir kısım frenlendiğini gördük.

An itibarı ile  1328,8 seviyesinden işlem görmekte olan Altın kotasyonları için, Yatırımcılarımızın bu aşamada çift yönlü işleme girmelerini, buna göre  olası yükselişlerde 1340/1342 seviyesinden satış yapmalarını, 1346  seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini ve 1328/1330  seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz. Bugün  açıklanacak olan ABD İnşaat Harcamaları, ABD ISM İmalat verisi ve ABD ISM Fiyat Endeksi yakından takip edilmelidir.

Deniz Yatırım ( http://www.denizyatirim.com/denizfx/ )  Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Ağustos ayında görülen 1273 – 1433 yükseliş hareketinin % 61.8  düzeltmesi olan 1334 seviyesinin direnç noktasını oluşturacağını  düşündüğümüz XAUUSD için dün görülen satış baskısının devamı durumunda  aynı hareketin % 76.4 düzeltmesi olan 1311 seviyesi destek noktası  olarak karşımıza çıkıyor.

NOORCM Menkul Değerler ( http://www.noorcm.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Raporu: 

Altın Günlük Analiz Altın haftaya beklentilerimiz doğrultusunda yakın dirençlerini zorlayarak başlarken, sonrasında gelen realizasyonla mevcut yatayını  devam ettirdi. Enerji fiyatları ABD’deki siyasi krizle gerileyen  endekslere paralel satıcılıydı.

Bugün beklentilerin altında kalan Çin  PMI verisi altın fiyatlarını baskılarken, ABD’de siyasi krizin  aşılamaması ve hükümetin kapanması altını yukarı yönde tetikliyor. Bu  etki ile altının bugün yakın destek kademelerini çalıştırsa da  sonrasında vereceği tepkilerle tekrar üst kademelerini  çalıştıracaktır. Piyasada kritik tarımdışı verisinin de hükümet kapanmasına paralel iptal edilmesi altında alımları tetikleyecektir.  Gelişmeler yakın takip edilmeli ve olası kırılmalarda piyasa yönünde  hareket edilmelidir.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr )  Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD’de bütçe görüşmelerinden beklenen olumlu sonuça henüz  ulaşılamazken bugün TSİ 17:00’da gerçekleştirilecek toplantı kritik  önem taşıyor. Başkan Obama, son oylamaya rağmen sağlık yasasının  yürürlülükte oduğunu açıklarken kongreyi bütçe konusunda üzerine düşen  sorumluluğunu yerine getirmemekle suçladı.

Tarım Dışı İstihdam  değişimi öncesinde ISM İmalat endeksinin gün içerisinde borç tavanı görüşmeleri ile fiyat hareketliliği arttırmasını bekliyoruz. Fiziki  talepte önemli bir değişim gözlenmezken altında 1315-1340 Dolar  bandında çift yönlü işlemler öngörüyoruz.