BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.394,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir'de imar isyanı

Muhtarlarla bir araya gelerek imar ve ruhsat sorunlarını paylaşmak isteyen YEDPA Yönetimi'ne, muhtarlar Büyükşehir Belediyesi'ni adres gösterdi

Abone ol

Ataşehir'de imar planlarını geciktiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dönük öfke büyüyor. Türkiye'nin en büyük ticaret merkezlerinden olan YEDPA'nın tapu ve imar sorunu kronikleşmiş bir biçimde sürüyor. YEDPA yöneticileri sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda yerel basın temsilcilerine ve muhtarlara YEDPA merkez binasında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda ev sahipliğini bin 200 ortaklı, iki bin 250 iş yerinin bulunduğu YEDPA adına Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan yaptı.

Başkan Atılgan YEDPA’nın geçmişi ile ilgili kısa bilgi vererek bu gün halen hak ettiği noktaya gelemediğini belirterek şunları söyledi: “1985'te temelleri atılan YEDPA 1988'de dönemin Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan o günün en büyük sektörel mağazası idi. Aradan geçen bunca süreye rağmen halen tapu ve imar sorununu çözülemedi. Bundan dolayı da hak ettiği değere ulaşamadı. Bu günkü toplantının amacı , şimdiye kadar hükumet ve belediyeler yani konunun muhatapları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geldiğimiz noktayı sizinle paylaşmak. Muhtarlarımızla, yerel basın ve çevre mahalleler ile ilişkilerimizi daha da iyileştirerek bir konsensüs oluşturma çabasındayız. Sorunların çözümü noktasında ve YEDPA’nın geleceği konusunda komşularımızla birlikte ‘Kazan- Kazan’ mantığı ile hareket etmek istiyoruz. İmar konusunda Ataşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerini iki kez bir araya getirmeyi başardık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Bu sorunlarımız süreç içinde mutlaka çözülecektir."

Ataşehir’in hızlı bir yapılaşma içerisinde olduğuna dikkat çeken Atılgan, “Ataşehir hepimizin fark ettiği üzere emlak konusunda gelişme gösteren İstanbul’un önemli bir ilçesi haline geldi. Çevremizdeki mahallelerde ise yaşama şartları kötü koşullarda devam ediyor. Böyle emlak artışının olduğu bölgelerde bütün konuları çözmek daha kolay olabilir" dedi.

Atılgan'ın ardından söz alan muhtarlar ise sorunun çözümünün asıl muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi'ni adres gösterdi.

"BÜYÜKŞEHİR BİZDEN OY İSTEMESİN"
İçerenköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Öztürk özetle şunları söyledi. “YED-PA’nın sorunlarını komşu olarak biliyor ve izliyoruz. Şimdiye kadar gemiyi kurtarmak için yalnız hareket ettiniz. Şimdi gemi su almaya başladı. Bizleri hatırladınız. Sağ olun. Bu sorun yumağını önümüze koyanlar Büyükşehir başkanlığı da yapmış bugünkü hükumettir Büyük müteahhitlere; Ağaoğlu’na, Dumankaya’ya, Var-Yap’a gökdelenler yaptırırken, aynı ilçede Ferhatpaşa’ya %30 imar veriyorlar. İçerenköy’ün %40 ı yeşil alan. Ferhatpaşa su havzasında da Sancaktepe değil mi? Şimdide gelip bizden oy istiyorlar. Gitsin onlardan oy alsınlar. Sorunların çözümü için vereceğiniz mücadelede yanınızdayız” dedi.

"MUHATAP HÜKÜMETTİR"
Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın ise konuşmasında; “Mülkiyet sorununun çözümü için doğru yerde ve doğru zamanda yetkililerle görüşüp mücadele etmek gerekir. İlçe belediyesi ile uğraşmak yerine asıl muhatapları ile yerinde mücadele etmek gerekir. TOKİ, Milli Emlak, İmar İskan Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyelerle ortak hareket ederek soruna çözüm bulabilirler”diyerek çözüm önerisinde bulundu.

Mimar Sinan mahallesi Muhtarı Şahin Acar ise şunları söyledi: “ Bu sorun üç mahallenin ortak sorunu. Sorunun çözümünde sadece YED-PA esnafını kurtaracak çözüm yolu aranıyorsa, mahalleliyi mağdur edecek bir çözümde biz yokuz. Kentsel dönüşüm olacaksa yerinde dönüşüm olmalı, bizlerinde görüşü mutlaka alınmalı. Tüm mahallenin ortak menfaatlerine yönelik bir çözüm üretilmelidir."

Ferhatpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzun da ”Bizim mahallede tapu sıkıntısı yok. Ancak komşuda yangın varsa bize de sıçrar düşüncesi ile vereceğiniz mücadelede yanınızdayız. Sizlerin gelişmesi bizi de olumlu yönde etkiler” diyerek bu konuda verilecek her türlü mücadeleye destek vereceklerini dile getirdi.