BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.394,95
HABER /  DÜNYA

Suudi hükümetinin dikkatine !

Cebel-i Nur’da dilencilerin ve maymunların doldurduğu Hira mağarasının yolları, hacı adaylarını hayal kırıklığına uğratıyor. <br/>Sevgili Pe...

Abone ol

Cebel-i Nur’da dilencilerin ve maymunların doldurduğu Hira mağarasının yolları, hacı adaylarını hayal kırıklığına uğratıyor.
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammet (s.a.v) efendimize peygamberliğinin bildirildiği ve ilk vahyin geldiği, Cebel-i Nur (Nur Dağı) zirvesindeki Hira mağarasının yaklaşık 85 derece eğimli yollarını biri insan diğeri maymun olan dilencilerin doldurması, hacı adaylarını üzüyor.
Seher vakti yola koyulan hacı adayları, bütün heybetiyle üzerilerine yükselen Nur dağının zirvesindeki Hira mağarasına ulaşmak için zorlu bir tırmanışa başladığında, karşılarına çıkan insan ve maymun dilencilerini görünce şaşkına dönüyor. Dağın etekleri ve zirvedeki Hira mağarasın her tarafını dolduran ve ilk bakışta sevimli gelen maymunların, ellerinde bulunan ne varsa çalıp götürmek istemeleri Hacı adaylarını ürpertiyor. Hacı adaylarının verdiği meyve suyu, su şişesi ve yiyecekleri alan maymunlar, şişelerin kapağının kapağını açıp içiyor.

MAYMUNLAR HACI ADAYLARINA ZARAR VERİYOR
Buradaki maymunların, nice insanların canını yaktıkları, kamera, çanta, fotoğraf makinesi gibi şeyleri alıp parçaladıkları ifade ediliyor. Hira Mağarası’nı ziyaretin ardından Nur Dağı zirvesinde kahvaltı yapmak için yanlarında getirdikleri, meyve, yiyecek ve içecekleri maymunlarla paylaşan bazı hacı adayları ise, cep telefonlarıyla fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmiyor.
Çıkış yolu boyunca merdivenleri işgal eden dilenciler ise Türk hacıların fazlalığından dolayı öğrendikleri Türkçe lisanla dileniyor. Sarp yokuş boyunca adım başı her köşeyi tutan dilenciler, Hacı adaylarını etkileyip para koparmak için yarım metrekare alanda merdivenleri tamir edip, dar alanda çöpleri de temizliyor. Para bozan ve uzun süre dil döken dilenciler, bazı Hacı adaylarını ikna ederek emellerine ulaşıyor.
(İHA)