BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  EKONOMİ

Altın coştu gram altın fiyatları 560 lirayı geçti! Almalı mı satmalı mı?

Altın fiyatları yeniden yönünü yukarı çevirdi. Hızlı yükselişin ardından çeyrek altın 900 TL’yi geçerken, gram altın da yeniden sabah saatlerinde 562 TL seviyelerine ulaştı.

Abone ol

Haftanın son işlem gününde altın fiyatları ile ilgili hareketlilik yaşanıyor. Pandemi süresi boyunca iyi bir yatırım aracı olarak görülen altın yeniden yükselişe geçti.

Çeyrek 916 lira

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından 560 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 916 lira, Cumhuriyet altını da 3.674 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 1.796 dolardan alıcı buluyor.

Piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu da altında şuan bozdurma zamanı olmadığını belirtti.

TRTHaber'e konuşan Ekonomist ve Yatırım Uzmanı Üzeyir Doğan altında yeni zirvelere işaret etti. Altını fiyatlayan iki tane enstrüman olduğunu belirten Doğan, "Ons bazında altının uluslararası piyasada dolar olarak fiyatlanması ki şuanda burada 1800 dolar civarındayız. Diğeri de dolar TL kurunun yükselmesi. Doların yükselmesi, altın fiyatlarını da yukarı yönlü çeken bir etken oluyor'' dedi.

Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?

Üzeyir Doğan bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

''Dışarıda 1800 doları aşarak yeni bir yükseliş başlatacak olma ihtimali biraz da gram-TL yani Türk yatırımcısı açısından daha cazip bir ortamın oluşabileceği izlenimini veriyor. Şuan zirveyi gördük ama muhtemelen önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında da yeni zirveleri göreceğiz.''