BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

Çiftlik Bank Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın savcılıkta 5 saat ifade vermesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Abone ol

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Aydın, Baro'dan atanan avukatı eşliğinde 11.30 sıralarında savcılıkta ifade vermeye başladı.

 İFADE VERMESİ 5 SAAT SÜRDÜ

Fatih Aydın'ın ifade vermesi yaklaşık 5 saat sürdü. Savcılığın Hakimliğe gönderdiği sevk yazısında şüpheli Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank kurucusu ve yöneticisi olan Mehmet Aydın'ın kardeşi olduğu belirtildi. Savcılık, ekonomik çıkar amacı güden suç örgütünün yöneticisi olan şüpheli Mehmet Aydın'ın talimatları doğrultusunda şüpheli Fatih Aydın'ın da örgütte faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Sevk yazısında şüpheli Fatih Aydın'ın Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma sırasında yurt dışına çıktığı ve şüpheli Mehmet Aydın'ın ifadesinde ağabeyi Fatih Aydın'ın şirketin ortağı ve yetkilisi olduğunu söylediği hatırlatıldı. 

SAVCILIK: ŞÜPHELİLER TÜM MAĞDURLARA KARŞI SORUMLU

Fatih Aydın ile diğer şüphelilerin birlikte Çiftlik Bank organizasyonu adı altında internet oyunundaki sanal hayvanların ömrünü bir yıl olarak belirleyip oyunculardan kar elde ettikleri ve küçük kar vaatleriyle oyuncuların oyunlarda kalmaları sevk yazısında belirtildi. Daha çok oyuncunun daha fazla para yatırmasını hileli davranışlarla temin edip, mağdurları zarara uğratarak eylemlerini sürekli şekilde arz ettikleri belirtilen sevk yazısında, şüphelilerin tüm mağdurlara karşı sorumlu olduğu vurgulandı.

Sevk yazısında Çiftlik Bank oyunu aracılığıyla yatırımcı oyunlarda yüz yüze gelmeden hileli davranışlarla oyuncuların katılımları, oyunda uzun süre kalmaları ve daha çok yatırım yapmaları sağlanarak şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği ifade edildi. 

3 AYRI SEVK MADDESİNDEN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Savcılık, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların olduğuna kanaat getirdi. Savcılık şüpheli Fatih Aydın'ı "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.