BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Almanya'dan PKK'lılara sıfır hoşgörü

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle: Avrupa'da PKK'ya sıfır hoşgörü sözkonusudur

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle, bazı Alman Vakıfları'nın belediyeler üzerinden PKK'ya yardım ettiği yönündeki iddialarla ilgili, "Alman Yargıtay'ı bir yıl önce şöyle bir karar vermişti: PKK terör örgütü olarak net bir şekilde ortaya konulmuştur. PKK Avrupa'da bir terör örgütü olarak addedilmektedir ve sıfır hoşgörü söz konusudur." diye konuştu.

Dolmabahçe'de çalışma yemeğinde bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Gudio Westerwelle ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu birlikte basın toplantısı düzenledi.

DAVUTOĞLU ALMAN BAKANA VİZEYİ HATIRLATTI

İkili görüşmelerde vize konusunun gündeme geldiğini dile getiren Davutoğlu, Türkiye'ye vize konusunda uygulanan çifte standartı Avrupa'nın ilkeli duruşuna yakıştıramadıklarını söyledi.  Türkiye'nin artık vize yükünü taşımaması gerektiği söyleyen Davutoğlu, Alman Bakan'ın bu konuda kendisine ilgileneceğinin sözünü verdiğini ifade etti. Bakan Davutoğlu, Avrupa ülkelerinden sürekli zamana oynayan Kıbrıs Rum kesimi içinde uyarı istedi.

PKK'NIN AVRUPA'DAKİ KOLLARI

Terörle mücadele konusunda da konuk bakan ile görüşmeler yaptığını belirten Davutoğlu, "Terörle mücadele konusunu da kapsamlı bir şekilde ele aldık. Çünkü terörün iki önemli ayağından birisi, Kuzey Irak'taki kamplarıdır. İkincisi ise AB ülkelerinde birçok ad altında faaliyet gösteren derneklerin sağladığı finansal kaynaktır. Bu konuda da Almanya ile yakın temas ve işbirliği halindeyiz." ifadelerini kullandı.

ALMAN DERNEKLERİ YİNE GÜNDEMDE

Toplantının soru cevap bölümünde ise bir gazetecinin, "Türkiye'de gündemde bir konu vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bazı Alman vakıflarının muhalefet partileri aracılığıyla terör örgütüne kaynak aktarımında bulunduğu yönünde açıklamada bulundu. Sizin böyle bir saptamanız var mı?" şeklinde soru sordu. Bu soruya Bakan Davutoğlu müdahale ederek, Başbakan'ın sadece belediyelere aktarım yapıldığı iddiasında bulunduğunu terör örgütü ile ilgili bir ifadesinin olmadığını belirtti. Soruya yanıt veren Alman Dışişleri Bakanı ise şunu söyledi: "Alman Yargıtay'ı bir yıl önce şöyle bir karar vermişti: PKK da terör örgütü olarak net bir şekilde ortaya konulmuştur. PKK da Avrupa da bir terör örgütü olarak addedilmektedir ve sıfır hoşgörü söz konusudur."