BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Hür Adam yurtdışında ödül avında

Katıldığı festivallerde ödüle doymayan Hür Adam bu kez İspanya'da yarışacak!

Abone ol

Daha vizyona girmeden Türkiye'de gündeme oturan, hararetli tartışmalara neden olan ve Türk sinema tarihinde önemli bir yere konumlanan 2011'in olay filmi "Hür Adam" filmi yurtdışında katıldığı festivallerde ödüle doymuyor.

Meksika'da gerçekleştirilen Oaxaca Film Festivali'nin ve İspanya'da Marbella Fil Festivali'nin finalisti olan Hür adam, 14-15-16 Ekim’de İspanya’da düzenlenecek festivalde biyografi kategorisinde yarışacak.

Yapımcılığı ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever'in üstlendiği, aktör Mürşit Ağa Bağ'ın da canlandırdığı "Bediüzzaman Said Nursî" rolüyle Türk sinema tarihinin en başarılı performanslarından birine imza attığı "Hür Adam" geçen ay yine ABD'de, sinemanın kalbi California eyaletinde düzenlenen"Accolade Awards" adlı bir başka yarışmada da birinci olarak"Mükemmellik Ödülü" (Award of Excellency) kazanmıştı.

Özellikle Ortadoğu’dan bazı Arap ülkeleri de, uluslararası alanda ardı ardına gelen bu ödüllerle birlikte Feza Film'e başvurarak yapıtın sinema ve televizyon için gösterim haklarını talep etmeye başladı.