BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı Reklam Ödülleri Anadolu'da

İstanbul'un ardından Kırmızı Reklam Ödülleri Anadolu turuna çıktı!

Abone ol

''Kırmızı Reklam Ödülleri'' kapsamında, İstanbul dışındaki reklamcı ve reklam verenlere daha kapsamlı ulaşmak hedefiyle geçen yıl başlatılan ''Kırmızı Bölge'' projesinin, ikincisinin tanıtım kokteyli Bursa'da yapıldı.

Hürriyet Pazarlama İletişimi Koordinatörü Gürül Öğüt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırmızı Ödülleri'nin 2003 yılında başlayan, Türkiye'de gazete ve dergi reklamlarını ve bu reklamlardaki yaratıcılığı teşvik eden, sektörde çalışan profesyonelleri alkışlayan bir yaratıcılık yarışması olduğunu belirtti.    

Bu sene ödüllerin 9. yılı olduğunu anlatan Öğüt, geçen sene de ''Kırmızı'' bünyesinde sadece İstanbul dışında yer alan Anadolu'daki ajanslara yönelik ''Kırmızı Bölge''yi başlattıklarını hatırlattı.

Öğüt, ''Kırmızı Bölge''nin ikincisinin lansmanının yapılacağını, aynı zamanda geçen sene birincisinin ödül töreninde ödül almış ajanslara küçük bir kutlama gerçekleştireceklerini belirterek, ''İkincisi için tüm Bursalı reklam ajanslarına 'Hadi artık işlerinizi gönderin, 4 Kasım son katılım tarihi yarışmaya katılın, İzmir'deki ödül töreninde sizleri de görelim alkışlayalım' diyeceğiz'' dedi.

Ödül töreninin 15 Aralık'ta İzmir'de yapılacağını bildiren Öğüt, şunları kaydetti:

''İzmir'de yapılmasının sebebi de geçen sene büyük ödülü İzmirli bir ajans kazanmıştı. Aynı Eurovizyon'daki gibi büyük ödülü hangi şehir kazanırsa ödül törenini bir sonraki sene orada yapıyoruz. Eğer bu sene Bursalı bir ajans kazanırsa mesela, seneye ödül töreni Bursa'da olacak. 15 tane kategorimiz var. Muhtemelen 700-800 tane ilan geleceğini düşünüyoruz. Bunlar bölge bazında yarışacaklar, her kategoride birer birinci seçilecek, sonra bu birinciler İstanbul'daki 'Ulusal Kırmızı'da finalistlik aşamasından itibaren tekrar yarışmaya dahil olacaklar. Yani bir tür 'Dünya Kupası' gibi önce kendi aralarında, sonra bütün grupların birincilerinin yarışması gibi bir sistemimiz var.''

"İNANILMAZ POTANSİYEL GÖRÜYORUM"

Bölgelerde yaratıcılığın bu derece etkin, güçlü kullanıldığının en azından kendisinin bugüne kadar farkında olmadığını vurgulayan Öğüt, şunları dile getirdi:

''8 sene, onu fark etmeden geçmiş. Şimdi Kırmızı Bölge'yi yaparak o potansiyelin çok ciddi farkına varıyoruz. İnanılmaz bir reklam, firma potansiyeli var. Onlara hizmet veren reklamcılar var. Bölgelerde çok inanılmaz yüksek bir potansiyel görüyorum. Doğrusunu isterseniz, ben mesela İstanbul'da otururken, bu potansiyelin farkında değilmişim. Onun bilincine vardım, çok da iyi oldu. Bir anlamda İstanbul'daki reklamcılarla İstanbul'un dışındaki reklamcıların Kırmızı gibi bir organizasyonda bir araya gelmesi de sektörün kendi içindeki dinamikleri açısından da faydalı oluyor diye düşünüyorum.''