BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.509,11
HABER /  GÜNCEL

Depreme dayanıksız binalar yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, depreme dayanıksız binaların yıkılacağını söyledi!

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, depreme dayanıksız evlerin datasını çıkartmak üzere bir çalışma yaptıklarını, bu kaçak, salaş, depreme dayanıksız yapıları şehirlerden söküp atmak durumunda olduklarını belirterek, ''Kentsel dönüşümde siyaset yapmak günahtır'' dedi.

Bayraktar, TBMM Genel Kurulunda, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Tevfik Türel'in Antalya'nın Aksu ve Serik ilçelerinde meydana gelen sel felaketine ilişkin gündemdışı konuşmasına yanıt verdi.

Türkiye'nin üçte birinin ciddi derecede deprem tehlikesi altında, üçte ikisinin ise deprem kuşağında olduğunu belirten Bayraktar, son 9 yıllık dönem içindeki depremlerde, 3-12 ay arasında kalıcı konut verildiğini kaydetti.

SEL FELAKETİ SONRASI DEVLET ORADAYDI

Bayraktar, Antalya Serik'teki selden sonra, çok kısa sürede devletin tüm kurumlarının anında bölgeye ulaştığını, vatandaşların, şu anda acısını en az hisseder durumda olduğunu söyledi. Bayraktar, derenin ıslahı için ihale olacağını, derenin, denize kadar ıslah edileceğini bildirdi.

Portakal, narenciye bahçelerinin, pamuk tarlalarının selden zarar gördüğüne işaret eden Bayraktar, vatandaşların borçlarının yapılandırılmasını ve diğer yardımları yapacaklarını kaydetti.

Tabii afetlerden korumak için çok daha mekanize olmak zorunda bulunduklarını belirten Bayraktar, şehirlerde kentsel dönüşümünü sağlamak için ciddi çalışma içinde olduklarını ifade etti.

"MECLİS'İN ŞEREFİ OLACAK"

Bayraktar, coğrafi bilgi, tapu sistemini yenilemek için çaba içinde bulunduklarını anlatarak, ''Derelerin kenarlarındaki evleri kaldırmak, derelerin ıslahı konusunda gayret içindeyiz. Deprem kuşağı üzerinde olan, depreme dayanamayacak evlerin datasını çıkartmak üzere ciddi çalışma içindeyiz. Bu evleri kentsel dönüşüm programıyla birer birer değiştireceğiz. Bu kaçak, salaş, depreme dayanıksız yapıları şehirlerimizden, köylerimizden söküp atmak durumundayız'' diye konuştu.

''Şehirlerdeki yaşam standartlarını artıran özelliklerin önünde set gibi duran kaçak yapılaşmaları, gecekonduları kaldırıp, söküp atmak hepimizin görevidir'' diyen Bayraktar, bu konuda bir bütün olarak hareket etmelerini istedi.

Bakan Bayraktar, TOKİ Başkanlığı döneminde hiç kimseye rant sağlamadıklarını, her belediyeye eşit yaklaşmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu dönemde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Bayraktar, ''Milletvekilleri olarak, kentsel dönüşüme hepimiz dört elle sarılmak durumundayız. Kentsel dönüşümde siyaset yapmak günahtır. Siyaset yaparsam eğer inanın en büyük günahla karşı karşıya kalırım. Meslekten gelen biri olarak, kentsel dönüşüm, gecekondu dönüşümün dertlisi olarak ifade ediyorum'' dedi.