BIST 10.402
DOLAR 32,30
EURO 35,10
ALTIN 2.404,36
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te 'son yemin' olaylı bitti!

Tek kişilik protesto sona erdi. CHP'li İsa Gök, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP'lilerin grup kararına bağlı olarak yemin etmemesiyle başlayan kriz, önce CHP'li vekillerin ardından BDP'li vekillerin yemin etmesiyle büyük ölçüde aşılmıştı. Ancak geriye iki milletvekilinin kalmış olması krizi tam anlamıyla sonlandırmamıştı.

Bu vekillerden biri BDP'li Bengi Yıldız diğeri ise CHP'li İsa Gök'tü.

 İSA GÖK'Ü KIZDIRAN SÖZLER
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ü neden ağlattı...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Geçen hafta Yıldız, bugün de Gök'ün yemin etti. Ancak Yıldız'ın sessiz sedasız yeminine karşın Gök'ün yemin töreni TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu.

DİZ ÇÖK, DİZ ÇÖK

Kürsüye yemin etmek için gelen Gök'e, AKP sıralarından, "diz çök, diz çök" sesleri yükseldi. Gök'te, "Eğer söyleyecek bir sözünüz varsa buradan konuşun" diyerek karşılık verdi.

AK Parti'li sıralarından laf atılması üzerine ise Gök, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'a ''Sol tarafa sahip olun'' diye seslendi. Gök, sataşmalara, ''Halkın önünde kimin ne yapacağını tarih gösterecektir, tarih doğrunun yanında olacaktır'' karşılığını verdi.

CHP'nin, 11 Temmuz'da yemin etme kararına uymayarak, tutuklu milletvekilleri dışında yemin etmeyen tek milletvekili olan Gök'ü, bazı AK Parti'li milletvekilleri yemini sırasında alkışladı.

MECLİS BAŞKANI UYARDI

İsa Gök yemin öncesi mesaj vermek isteyince TBMM Başkanı tarafından da uyarıldı. Yemin ettikten sonra tutuklu milletvekilleri için toplanan imzaları gündeme getirmek isteyince İsa Gök'e hem parti grupları sıralarından hem de TBMM Başkanı'ndan eleştiri geldi. İsa Gök'ün mikrofonu konuşma yapamadan kapatıldı.

İRADEM TUTUKLU

Gök, mikrofonun kapatılmasının ardından ''İradem tutuklu, bir imza da sen ver'' grubunun, tutuklu milletvekilleri için topladığı imzaları, birleşimi yöneten Sağlam'a sundu.

KILIÇDAROĞLU KIZMIŞTI

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftaki toplantıda İsa Gök'e sert çıkarak, Başbakan Erdoğan'ın ifadesi ile "tıpış tıpış gidip yemin edeceksin" demişti.

Kılıçdaroğlu, İsa Gök'e "Ne boykotu kardeşim. Tek kişilik protesto mu olur. Genel Başkanın yemin etmiş, arkadaşların yemin etmiş sen hala grup kararı var diyerek yemin etmiyorsun. Gidip tıpış tıpış yemin edeceksin" diye çıkışmıştı.

İŞTE O ANLAR