BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akyurt'ta koyun ve koç dağıtıldı

Akyurt Kaymakamlığı dar gelirli vatandaşa Koç ve Koyun dağıttı.

Abone ol

Akyurt İlçe Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi ile ortaklaşa yapılan çalışmalarda dar gelirli vatandaşlara destekleme amacıyla, koç ve koyun verildi.

İl Genel Meclis üyeleri Burhan YILGIN ve Erhan KAYA’nın çalışmaları ile hazırlanan projeye İlçe Kaymakamı Mustafa YİĞİT’in de destek vermesi ile oluşan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, dar gelirli on vatandaşa 20 koyun, 1 koç verilerek toplam 200 koyun 20 koç dağıtıldı.

Kaymakam Mustafa YİĞİT koyun ve koçları sahiplerine İl Genel Meclis Üyeleri Burhan YILGIN, Erhan KAYA ile beraber bu projede kendilerine destek olan İlçe Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Cevdet VURAL ile beraber teslim ettiler. Kaymakam YİĞİT yaptığı açıklamada; Akyurt İlçesinde İl Genel Meclis Üyelerimizin titizlikle yaptıkları çalışmalar da İlçe insanımıza bir nebzede olsa katkı sağlamak amacı ile bize müracaat eden insanların durumlarını araştırıp değerlendirerek kendilerine yüzde 20 karşılığında, 20 koyun bir koç verdik. Tabiî ki talep durumuna göre bunun devamı olacaktır.

Akyurt Kaymakamı Mustafa YİĞİT, İlçenin belirli bölgelerinde hayvancılığın devam ettirilip besicinin desteklenmesi gerektiğini, İl Genel Meclis Üyesi Burhan YILGIN ve Erhan KAYA’nın ve İlçe Tarım Kredi Kooperatifinin resmi kurum sıfatı ile tedarik etmiştir. Aşıları yapılan tüm kontrollerden geçirilen hayvanları sahiplerine kavuşturmak için büyük gayret göstererek ortaya koydukları bir proje oldu. Bu hayvanları alan vatandaşlar 2 yıl süre zarfında bu hayvanları satamayacaklar. Satmaları halinde kendilerinden ücretleri alınacak. Buradaki amaç 2 yıl içerisinde vatandaş bu hayvanları üretecek, sütünden faydalanacak 2 yıl sonra satmaya başlayacak. Hem kendine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak. İleriki yıllarda da İnek desteklemesi olacağını onun için de çalışmaların yapıldığını belirtti.

Kaymakam Mustafa YİĞİT vatandaşların kendilerine verilen hayvanlara iyi bakıp çoğalmalarını günümüzde hayvancılık işi ile uğraşmanın ayıp olduğu düşüncesinin çoğaldığını, oysaki utanılacak bir iş olmadığını şu günlerde bakın insanların yediği et fiyatlarının çok yükseldiğini, bunun da muhtemelen sebebi bu işi yapan insanların azalması ile hayvan üretmenin azalması olduğunu bu alan da yapılan her harcama vatandaşın ve ülkenin yararına olduğunu söyledi.