BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akaydın'dan öğrencilere siyaset çağrısı!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) konuşan Başkan Akaydın, öğrencilere siyasete girme çağrısında bulundu.

Abone ol

İİBF Konferans Salonu’nda, Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen ‘Nasıl Bir Belediye, Nasıl Bir Belediyecilik’ konulu konferansa katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, başkanlığı döneminde geçen bir yılı ve projelerini öğrencilerle paylaştı. Başkan Akaydın, öğrencilere siyasete girme çağsında bulunarak, “Hangi partiden olursa olsun siyasete girin” dedi. Türkiye’de belediye başkanlarının rant ve istihdam konusunda zorlandıklarını belirten Başkan Akaydın, “Türkiye’de eğitimli, rant beklentisi olmayan siyasetçilere ihtiyaç var. Karşıt fikirli olanlarla da ilişkilerinizi kurun, tartışın ve paylaşın” dedi.

EĞİTİMLİ SİYASETÇİLERE İHTİYAÇ VAR

Türkiye’de siyasetin çıkarlar için yapıldığını ifade eden Başkan Akaydın, fikir ayrılıklarının, kişilerin kırmızı çizgilerinin aşılamaması durumunda siyasette sorun yaratmayacağını vurguladı. Başkan Akaydın, “Benim kırmızı çizgilerim etnik ayrımcılık ile din yolu kullanılarak halkın kandırılmasıdır. Siyaset, okullu olarak yapılmıyor. Türkiye’nin sizin gibi eğitimli siyasetçilere ihtiyacı var” diye konuştu. Belediye Başkanı olarak halkla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bu nedenle halk toplantılarına önem verdiğini ve her fırsatta kentin değişik bölgelerinde vatandaşlarla bir araya geldiğini söyledi.