BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Öğretmenler kalem kırdı

Bursa'da bir meslektaşlarının intihar etmesinin ardından kadro için yürüyen öğretmenler eylem yaptı.

Abone ol

Öğretmenler, AK Parti İl Başkanlığı önüne tebeşir bırakıp kalemlerini kırdı.

KPSS'nin kaldırıp öğretmenlerin kadrolu çalıştırılması için imza kampanyası başlatan öğretmenler tebeşirle kaldırama "Kadro istiyoruz" diye yazdı.

Bursa'da bir ilköğretim okulunda ücretli öğretmen olarak çalışan 24 yaşındaki Fikret Ercan'ın intiharının ardından Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyeleri, KPSS'nin kaldırılması ve öğretmenlerin kadrolu olarak çalıştırılması için imza kampanyası başlattı. Sloganlar ve ıslıklarla öğretmenlere kadro verilmesi gerektiğini söyleyen sendikacılar, pankart açarak eylem yaptı. Geniş güvenlik tedbirleri altında AK Parti İl Başkanlığı önünde kadar yürüyen kalabalık, tebeşir ve kalemlerini kırdıktan sonra eylemlerini sonlandırdı. Tebeşirle yere "Kadro istiyoruz" diye yazan öğretmenler, kadro verilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, güvencesiz çalıştırmanın öldürdüğünü belirterek, "Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tıpkı tüccarın malını daha karlı satmak için yaptığı maliyet hesabı gibi öğretmenler üzerinde maliyet hesabı yapmakta, öğretmenleri güvencesiz çalıştırarak, işsizliğe, yoksulluğa, umutsuzluğa mahkum etmektedir. İş güvencesinden mahrum çalıştırma şartları öğretmenlerimizi artık intihara sürüklüyor. Bu güvencesizliğe verdiğimiz 13. kurban oldu. Artık başka canlar yanmasın. İnsanlarımız iş güvenceli olarak çalıştırılsın" diye konuştu.