BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu iktidarın son kullanma tarihi bitti

CHP'li Onur Öymen'in gündeminde hükümetin ekonomi politikaları ve anayasa değişikliği paketi vardı.

Abone ol

Cumhurriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye ekonomisinin çöktüğünü söyledi. Öymen, "İşsizlik oranları şehirlerde yüzde 17'ye ulaştı." dedi.

Öymen, partisinin Hasan Gemici Spor Salonu'nda düzenlenen Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Kocaeli'de Tüpraş, Seka, Petkim ve DMO'nun özelleştirilmesiyle 50 bin kişinin işsiz kaldığını öne süren Öymen, şunları söyledi:

''Bu kötü yönetim sadece ekonomide değil, kadın erkek eşitliği alanında da Türkiye 129. sırada. Türkiye çok kötü yönetiliyor. Yolsuzlukla eşe dosta peşkeş çekiliyor. Dünya sıralamasında yolsuzlukta 61. sıradayız. Çocuk, bebek ölümlerinde BM kaynaklarına göre 110. sıradayız. Basın özgürlüğü alanında ise 5 kategori içinden 4. kategorideyiz, yani dünyada 106. sıradayız.''

EKRANLAR KARARTILIYOR

Halkın bazı şeyleri öğrenmesini engellemek için televizyon ekranların karartıldığını, gündemin çarpıtıldığını, açılımlar çıkarıldığını öne süren Öymen, ''Bu açılım da tam bir fiyasko oldu. Şimdi yeni bir gündem olarak Anayasa değişikliği çıkarıldı. Anayasa değişikliğiyle yargıyı kendi egemenliği altına almak istiyorlar. Yargı bağımsızlığını tahrip etmeyi amaçlıyorlar ama TBMM, Türk halkı buna izin vermeyecektir. Bu iktidar gidicidir, bu iktidarın son kullanma tarihi bitti, yolcudur'' görüşünü ifade etti.

FABRİKALAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

CHP Parti Meclisi Üyesi Berhan Şişmek de hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek, 8 yılda iç ve dış borç toplamının 220 milyar dolardan 500 milyar dolara çıktığını, özelleştirme politikalarıyla fabrikaların peşkeş çekildiğini iddia etti.