BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Arkadaşları bunu yaparsa

Ailesinden yüklü miktarda miras kaldı. Arkadaşları adamın malına göz dikti. İşadamını başına gelmeyen kalmadı.

Abone ol

İzmir'in Gaziemir ilçesinde ailesinden yaklaşık 2 milyon TL'lik para ve gayrimenkul kalan işadamı, arkadaşları tarafından fidye için kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre 1 Mart 2010 tarihinde meydana gelen olayda, ailesinden yüklü miktarda para ve gayrimenkul kalan inşaat işleri yapan işadamı M.O., kendisinin bu durumunu bilen arkadaşları K.İ. ve H.G. tarafından pikniğe davet edildi.

Teklifleri kabul edilen K.İ. ve H.G., kendilerini kırmayıp pikniğe gelen M.O. için hazırladıkları planı uygulamaya başladı. Piknik sırasında K.İ.'nin bir bahaneyle ayrılmasının ardından plan doğrultusunda, 2 zanlının Bursa ve Adapazarı'ndan çağırdıkları 3 arkadaşı, daha önce kendilerini hiç görmeyen M.O.'nun yanına gitti.

Burada 3 zanlı, daha önce konuştukları gibi H.G.'nin kafasına tabanca kabzasıyla vurduktan sonra M.O.'un ellerini ve ayaklarını bağlayıp otomobillerinin bagajına kapattı. Bir süre bagajda dolaştırılan M.O., daha sonra Şirinyer Akıncılar'daki eve götürüldü. Evde 8 gün boyunca elleri ve ayakları bağlı halde tutulan M.O.'dan vekalet alıp malvarlıklarını üzerlerine geçirmek isteyen fidyeciler, bunun için gerekli olan eşinin kimliğini alamayan işadamını, 150 bin TL fidye getirmesi için 50 bin TL'lik üç senet imzalatıp serbest bıraktı.

Büyük korku yaşayan M.O., polis kontrolünde hakkında verilen kayıp başvurusu ortaya çıkmasına rağmen, fidyeciler tarafından sürekli tehdit ve takip edildiği için gerçeği itiraf edemedi.

Fidyecilerin para için tehditlerini artırmaları üzerine M.O., perşembe günü polise başvurdu. Elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan S.C.'yi, parayı almak üzere geldiği buluşma noktasında yakaladı. S.C.'nin verdiği bilgiler sonrasında, K.İ., H.G., R.E. ve M.A. da yakalandı. Zanlılarla birlikte, imzalattırılan 50 biner TL'lik üç senetle olayda kullandıkları tabanca ele geçirildi. M.O., tarafından teşhis edilen K.İ., H.G., S.C., R.E. ve M.A., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.