BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.408,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kötü büyücünün hikayesi beyaz perdede

Disney, 'Alis Harikalar Diyarında'dan sonra kötü büyücü 'Maleficent'ın hikayesini beyaz perdeye aktaracak

Abone ol

Alis Harikalar Diyarında’nın (Alice in Wonderland) elde ettiği büyük başarıdan sonra Disney, yeni bir Tim Burton ve Linda Woolverton birlikteliği için işe koyulmuş durumda. Fakat bu sefer perdeye aktarılacak karakter Alis gibi bir erdem timsali olmayacak. Disney’in 1959 yapımı ünlü animasyonu Uyuyan Güzel’in (Sleeping Beauty) kötü kalpli büyücüsü “Maleficent,” senaryolaştırılacak hikayenin ana karakteri olarak karşımıza çıkacak.

Birçok Disney uyarlamasında meşhur cadı kostümüyle karşımıza çıkan “Maleficent” firmanın belki de en kötü kalpli karakteri. İstediği şekle girebilen uzun boylu, yeşil tenli kötü büyücü, iki korkunç ejderhasıyla gerçekten de firmanın diğer kahramanlarında ayrı bir konuma sahip. Disney hikayenin senaryolaştırılması için Linda Woolverton’la çalışmalara başladı. Ünlü senarist Disney’le daha önce 1991 yapımı “Güzel ve Çirkin” (Beauty and The Beast) ve 1994 yapımı “Aslan Kral”da da (Lion King) beraber çalışmış ve büyük şöhret kazanmıştı.

Disney, yarattığı onca iyilik timsali karakter arasından filmini çekmek için bu sefer bir cadıyı seçmesi, gerçekten de büyük bir yenilik. Aslına bakılırsa Alis Harikalar Diyarında’da benzer bir ton hissediliyordu, fakat bu sefer hikayenin kötünün gözünden aktarılacağı kesin gibi.

Disney karakterin ne kadar karanlık ve tuhaf olarak resmedileceği hakkında daha bir açıklama yapmadı fakat şu bir gerçek. Böyle bir karakteri resmetmek için seçilebilecek en doğru yönetmen Tim Burton olsa gerek. Zaten ünlü yönetmen daha önce yaptığı bir açıklamada, “Maleficent”ın şu anda ilgisini çeken çok az sayıdaki hikayeden biri olduğunu da ifade etmişti. Kısacası önümüzdeki günlerde yeni bir Disney, Burton ve Woolverton birlikteliğine hazır olalım.