BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'yi bölecek 'eşcinsellik' çıkışı!

AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi.

Abone ol

AK Partili Naci Bostancı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda şiddetin sadece kadınla sınırlandırılmamasını, eşcinsellerin de varlığının kabul edilerek gelecek şikayetlerin komisyonda ele alınmasını istedi. Bostancı'nın bu sözlerine, eşit haklar isteyen eşcinsellere toplum hazır değil diyerek karşı çıkan Burhan Kuzu'nun ne diyeceği merak konusu oldu!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu yeni Yasama döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantıda cezaevleri, kadın ve aile bireylerine yönelik şiddet ile terör ve şiddet olayı kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi noktasında üç alt komisyon kurulmasına karar verildi.

ESKİ BAKAN HASTALIK DEMİŞTİ!

60. Hükümet döneminde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Aliye Kavaf'ın eşcinsellerle ilgili sözleri oldukça tartışılmıştı. Kavaf,  eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna iddia etmiş ve tedavi edilmeleri gerektiğini söylemişti. 

AK PARTİLİ BOSTANCI'DAN 'KIŞKIRTICI' SÖZLER

Kadına yönelik şiddetin arka planına dikkat çeken ve bunların incelenmesi gerektiğini söyleyen Bostancı ise, komisyonun "Aile ile sınırlanmasının ne kadar doğru olacağı" sorusunu yönelterek şunları söyledi:

"Hayatın farklı gerçeklikleri de var. Sosyal değişim sürecinde bunlara uymayan farklı modeller ortaya çıkabiliyor. İmam nikahlı eşler var. Burada bir şiddet yaşandığında İnsan Hakları Komisyonuna başvurduğunda ne yapacağız. Kuma olayları var. Bize müracaat ettiğinde ne yapacağız. Serbest birliktelikler var. 3-5 yıl birlikte yaşayan insanlar var. Onlar müracaat ettiğinde ne yapacağız. Kışkırtıcı olsun diye söylüyorum. Eşcinsel birliktelikler var. Görmezlikten mi geleceğiz. Yoksa insan haklarına dayalı bir yaklaşımı mı ortaya koyacağız. Bence her tür birliktelik içinde de yaşanan şiddeti insan haklarına dayalı yaklaşım içinde ele almak toplumsal gerçeklikle daha uygundur."

"HÜKÜMETİN 'GAY'LARA TAVRI DÜŞMANCA"

Uluslararası Af Örgütü’nün (UAÖ) Türkiye’deki lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel (LGBT) haklarıyla ilgili hazırladığı Haziran 2011 raporunda; AK Parti hükümetlerinin LGBT bireylere düşmanca tavır takındığı iddiası yer almıştı. Raporda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun konuyla ilgili söylemleri de yer aldı.

Raporda “Yargı mensuplarının keyfi ya da ayrımcı gerekçelere yer verdikleri kararların gösterdiği üzere, LGBT bireylerin hem ceza, hem medeni hukuk işlemlerinde cinsel yönelimleri, mahkemece bilindiği takdirde adalete erişimlere mümkün olmamaktadır” ifadesi yer aldı.

ASIL TARTIŞMA ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNDE

Bu arada eşcinsellerle ilgili tartışmaların Anayasa değişikliği görüşmelerinde bir kez daha alevlenmesi bekleniyor. Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, daha önceki Anayasa görüşmelerinde eşcinsellerin eşit haklar istediğini söylemiş ve toplumun buna hazır olmadığını iddia ederek, teklife karşı çıktığını belirtmişti.