BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekiller Siirt'te

Siirt'te milletvekilleri Osman Çakır, Yunus Kılıç, Alpaslan Kavaklıoğlu ve İhsan Şener temaslarını sürdürdü.

Abone ol

Siirt'e gelen AK Parti milletvekilleri, Kurtalan, Pervari ve Eruh ilçelerini ziyaret etti.

Kurtalan'a gelen milletvekilleri Osman Çakır, Yunus Kılıç, Alpaslan Kavaklıoğlu ve İhsan Şener, AK Parti İlçe Başkanlığı binasında mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Milletvekili İhsan Şener burada yaptığı konuşmada, Anadolu'daki bütün halkların bin yılı aşkın süredir kardeşlik içerisinde yaşadığını vurgulayarak, "30 yıllık süre, arıza dönemi olarak değerlendirilmelidir. 'Kusur kimdedir?' sorusunun cevabını hepimiz biliyoruz. Millet eğer bir şeyi istiyorsa o olur, millet istemiyorsa asla olmaz. Çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacaktır. Herkesin ortak fikriyle süreç gerçekleşsin istiyoruz'' dedi.

Toplantıdan sonra önceki gün annesi vefat eden Hamza Baysal'a taziye ziyaretinde bulunan milletvekilleri, Cumhuriyet Mahallesinde bir süre dolaşıp, vatandaşlarla sohbet etti.

Ali Memiş'in (69), ''Barış istiyoruz. Artık insanlar ölmesin. Barış istemeyen partiler inşallah barajın altında kalır'' sözü üzerine Milletvekili İhsan Şener, AK Parti'nin barışı tesis etmek için her şeyi yapacağını söyledi.

-BDP'yi ziyaret ettiler

Eruh'a gelen milletvekilleri İsmail Aydın, Hüseyin Şahin, Suat Önal, Hüseyin Siman ve Ertuğrul Soysal ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçti.

Milletvekili Hüseyin Şahin konuşmasında, bölgede gösterilen yoğun ilginin kendilerini duygulandırdığını belirterek, "29 yıl önce başlayan talihsiz günler yakın zamanda sona erecek. Kardeşliğin yeniden inşa edilmesi için atacağımız adımlarla Türkiye'ye yeni bir ışık saçmış olacağız" ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan Ata Yıldırım ise 29 yıl önce Eruh'ta başlayan bu olayların son bulmasını istediklerini söyledi.

Daha sonra BDP İlçe Başkanlığına geçen milletvekilleri, Başkan Lezgin Kılıç ile bir süre görüştü.

Milletvekili Hüseyin Şahin burada yaptığı konuşmada, akan kanın durması ve anaların gözyaşının son bulmasını istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Amacımız ortak olduğu için problem olmayacak kanısındayım. Bu ülke çok farklı bir süreçten geçti. Temel problem demokrasidir. Demokrasi çıtasını evrensel hukuk anlamında ne kadar fazla yukarı taşırsak o oranda rahatlayacağız. Onun için AK Parti'nin 10 yılda yaptığını görüyorsunuz, yaşıyorsunuz. Fakat yaptıklarımızı biz yeterli görmüyoruz. Elbirliğiyle ülkedeki demokrasi çıtasını biraz daha yükseltirsek, anaların gözyaşlarını dindiririz. İnşallah bu ülkede bundan sonra umutlar yeşerir."

Pervari'ye gelen milletvekilleri Zeyid Aslan, Selçuk Özdağ, İsmail Taşdemir, Mehmet Altay, Şuay Alpay ve Muzaffer Aslan da çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.