BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan CHP iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CHP'nin hiçbir zaman helal oyla iktidar olamadığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'nin hiçbir zaman helal oylarla iktidar olmadığını iddia ederek, ''Çok açık söylüyorum, bu milletin feraseti böyle devam ettiği sürece CHP, hiçbir zaman bu memlekette iktidar yüzü görmeyecektir'' dedi.

Kurtulmuş, Düzce'deki kongre salonunda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi ve Katılım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son derece zahmetli ve meşakkatli yollardan bugünlere geldiğini söyledi.

Sıkıntıların çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Nereye geldiğimizi iyi tespit edebilmek için nereden geldiğimizi iyi bilmek zorundayız. Nereden geldiğimizi unutursak gideceğimiz yolu şaşırır, nereye varacağımızı doğru düzgün kestiremeyiz'' diye konuştu.

Kurtulmuş, Meşrutiyet'ten bu yana fikri siyasi mücadele verildiğini vurgulayarak, ''Bu milletin medeniyet değerleri, bu ülkenin gelişmesinde engel midir, engel değil midir? Batıcı elitler, tango yaparak, Batı müziği dinleyerek, onlar gibi giyinip adam olacağını zannedenler, Batı karşısında yenilmemizin faturasını medeniyet değerlerimize çıkardılar'' şeklinde konuştu.

-''Hükümetimiz, yönetici ve halkını kaynaştırmıştır''-

Hükümetin, ülkenin yöneticileriyle halkın iç içe olmasını sağladığını aktaran Kurtulmuş, il yöneticilerine yaklaşamayan insanların şimdi aynı sofradan yemek yediğini anlattı.

''Türkiye'de aslında demokrasi nasıl ilerliyorsa devlet ve millet arasındaki mesafe de kapanıyor'' diyen Kurtulmuş, ''Bu, çok önemli bir gelişmedir'' ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, çok sayıda kişinin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Hamido cinayetinden Muammer Ersoy cinayetine, Turan Dursun cinayetinden Hrant Dink cinayetine kadar bir sürü cinayet... Belki tetik çekenler yakalanmış ama o tetiği çektirenler hiçbir zaman yakalanmamış, üstü örtülmüştür. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenip zehirlenmediği hala soru işaretiyle dolu. Türkiye'de milletin değerlerine karşı olan bir zümre, ülkeyi uzun yıllar yönetmeye çalıştı. 28 Şubat'ın bu ülkeye maliyeti 291 milyar dolardır. 3-5 tane elit paletleri yürüttüler, arkadan ellerini ovuşturdular, devletin kasası, milletin cebinden çaldılar, bankaları boşalttılar.

Bunların hepsinden milletin ve Allah'ın yardımı sayesinde kurtulduk.''

-''CHP, hiçbir zaman iktidar yüzü görmeyecek''-

Türkiye'nin aydınlığa doğru çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, gelinen yolda en büyük gücün milletin kendisi olduğunu kaydetti.

Milletin hiçbir zaman İttihat Terakki Partisi ile CHP'yi iktidara getirmediğini savunan Kurtulmuş, ''Hiçbir zaman helal oylarla iktidar yüzü görmediler. Çok açık söylüyorum, bu milletin feraseti böyle devam ettiği sürece CHP, hiçbir zaman bu memlekette iktidar yüzü görmeyecektir'' diye belirtti.

Türk milletinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istikametinde gittiğini, gitmeye devam edeceğini dile getiren Kurtulmuş, ''Türkiye'de milletten başka hiçbir gücün egemen, milletten başka hiçbir sözün beşeri anlamda geçerli olmadığı bir toplumsal ve siyasal düzenin kurulmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

''Bundan sonra makro istikrarı, mikro düzeyde taçlandıracak bir ekonomi politikası izleyeceğiz'' diyen Kurtulmuş, fabrikaların açılacağını, insanların memleketin her tarafında üretim sürecine katılacağını, 500 milyar dolar seviyesini aşan büyük ihracat ülkesi haline geleceklerine inandığını bildirdi.

Toplumsal bütünlüğün sağlandığı, barışın ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir ülke istediklerini anlatan Kurtulmuş, çözüm sürecinde başarıya ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Kurtulmuş, konuşmaların ardından feshedilen HAS Parti'den AK Parti'ye katılan 40 üyeye rozetlerini taktı.