BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li başkan partisini icraya verdi

MHP'li Başkan Yusuf Ziya Günaydın partisini icraya verdi.

Abone ol

Kaymakkapı Meydanı'ndaki mülkiyeti belediyeye ait Belediye İşhanı'nın 5'inci katının MHP İl Başkanlığı tarafından kiralandığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şubat ve mart aylarına ait toplam 4 bin 500 liralık kiranın ödenmediğini, bu nedenle icra takibi başlattıklarını aıkladı.

İcra kararının kendilerine tebliğ edildiğini doğrulayan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise konunun iki açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Birincisinin MHP'li belediyenin kamu alacakları konusunda ne kadar hassas davrandığı yönünde olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, "Diğer açıdan baktığımızda ise bu borç bizim olduğu kadar belediye başkanının da borcu. O halde bir araya gelerek bu borcu ödeyeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Şefkat Çetin'in de bu konuda bilgisi var" dedi.

TAHLİYE DAVASI DA AÇTIK

Belediye Hesap İşleri'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu ise işgaliye ve kira gibi alacakların tahsilinde kişi, kurum ayrımı yapılmaksızın hukuk yoluna başvurduklarını söyledi. Kimseye bu konuda taviz vermediklerini belirten Uğurlu, "Zaten böyle bir yetkimiz de yok. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kira borcunu ödemediği tespit edildi. Alacak için borç hukuka intikal ettirildi. Şu anda tahsil işlemi devam ediyor. Kiracılarla sözleşme yaparken, mükelleflerin borçlarını ödememesi durumunda 'mülk tahliye edilecektir' maddesini ekliyoruz. Borcun ödenmemesi doğrudan tahliye sebebidir. Bu nedenle borcun ödenmemesi nedeniyle sadece alacak değil, tahliye davası da açtık" diye konuştu.