BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li vekilin kardeş acısı

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, kardeşi Ramazan Dindar'ı öldürenlerin gözaltında olmadığını söyledi

Abone ol

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, kardeşi Ramazan Dindar'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin olarak, ''Cinayeti işleyen kişinin Müslümanları ve Kürtleri sevmediği, bu memleketin düşmanı olduğu katidir'' dedi.

Milletvekili Dindar ve beraberindekiler, Cizre'de 18 Ağustos Cumartesi gecesi uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardeşi AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ramazan Dindar'ın mezarını ziyaret etti, dua okudu.

Kardeşinin mezarı başında duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Dindar, daha sonra Ulucami'ye geçerek taziyeleri kabul etti.

Dindar, burada yaptığı açıklamada, dünyanın değişik ülkelerinde mazlumların katledildiğini, Türkiye'de de bu sıkıntıların mevcut olduğunu söyledi.

Kardeşine yönelik saldırının her ne amaçla yapılırsa yapılsın, büyük bir gaflet, yanlış ve zulüm olduğunu ifade eden Dindar, Ramazan Dindar'ın öldürülecek bir kişi olmadığını belirtti.

Dindar, kardeşinin ölümüyle ilgili gözaltına alınanların olduğunu ifade ederek, ''Cinayeti işleyen kişinin Müslümanları ve Kürtleri sevmediği, bu memleketin düşmanı olduğu katidir. Şu an net bir şey söylemek doğru olmaz. Olay netleştiği zaman bunlarla ilgili bilgileri aktaracağız. Gözaltılarla ilgili bilgiler alıyoruz. Ancak bunlar da net bir bilgi değil. Bu işi yapanlar gözaltında değiller'' ifadesini kullandı.