BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,72
HABER /  GÜNCEL

9 şehidin baba evine ateş düştü

Şırnak'ın Uludere ilçesinde minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Murat Ustaoğlu'nun Çankırı'nın Kurşunlu ilçesindeki evinde yas var.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesinde minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman Çavuş Ustaoğlu'nun, Kurşunlu ilçesine bağlı Sumucak köyünde oturan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda kişi aileye başsağlığı dileklerini iletmek için Türk bayrağı asılan eve gitti.

Baba Cengiz Ustaoğlu, oğlunun Hatay'ın Dörtyol ilçesinde görevliyken 15 gün önce kendi isteğiyle bölgeye gittiğini belirterek, ''Oğlumun Hatay'da iki yıl daha kalabilme yetkisi vardı ama şark hizmetini tamamlamak için bölgeye kendi isteğiyle gitti. Vatan sağolsun'' dedi.

1.20120821214732.jpg

Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu da ilçenin son üç ayda ikinci şehidini verdiğini ifade ederek, ''Şırnak'tan haber bekliyoruz. Şu ana kadar bize gelen bir bilgi yok. Kesin olmamak kaydıyla şehidimizin yarın ilçeye gelmesi bekleniyor. Geldiğinde Sumucak köyünde defnedilecek'' diye konuştu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu'nun 2'si kız 3 erkek kardeşinin bulunduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

ACILI BABA BÖYLE TESELLİ BULDU

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ[PAGE]Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in (24) Finike'deki baba evinde yas var .İlçenin Yazır köyünde yaşayan şehidin haberini ailesine, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Çolak, sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Şehidin babası Mehmet ve annesi Esma Çelik, haberi alınca büyük üzüntü yaşadı. Haberin duyulması üzerine şehidin yakınları ve komşuları eve gelerek aileye ''bağ sağlığı'' diledi. Ev, Türk bayrakları ile donatıldı.

Baba Çelik, söylenecek pek bir şey olmadığını belirterek, ''Demekki Allah bizden daha çok sevdi, yanına aldı. Kader böyle imiş'' dedi.

Şehit Osman Çelik'in 9 aylık evli olduğu, Tokat'taki görev yerinden sonra atandığı Şırnak'ta yaklaşık 20 gün önce görevine başladığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

EŞİ ACI HABERİ BABAEVİNDE ALDI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Aziz Orman'ın eşi Şenay Orman (23), acı haberi bayram tatilini geçirmek için geldiği baba evi Çorum'da aldı.

Bayram tatili için Çorum'da yaşayan babası Halil Tatar'ın Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ndeki evine gelen şehidin eşi Şenay Orman'a acı haber, Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı yetkililerince bildirildi.

Haberin duyulmasının ardından ailenin akrabaları ve yakınları eve geldi. Şehit evinin önünde bekletilen ambulansta bulunan 112 Acil Servis ekipleri zaman zaman şehidin eşi Şenay Orman'a müdahale etti.

''Egemen Doruk'' adında 1,5 yaşında erkek çocuk sahibi şehit Orman'ın, 2 ay önce Şırnak'ta göreve başladığı, hemşire eşinin ise Amasya'ya tayininin çıktığı öğrenildi.

Şenay Orman, oğluyla eşinin defnedileceği Kırşehir'e gitmek için yola çıktı.