BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polise atmak istediği bomba elinde patladı

Bir hafta önce polislere taş attığı iddiasıyla yakalanmış, serbest bırakılmıştı...

Abone ol

Adana'da bir hafta önce polis memurlarına taş attığı iddiasıyla serbest bırakılan 15 yaşındaki D.K. bu kez polislere atmak istediği el yapımı bomba elinde patlayınca sağ elinin 2 parmağı parçalandı ve kurtarılamayarak kesildi.

Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nda önceki gün toplanan çoğu çocuk yaklaşık 40 kişilik PKK yandaşı, yasadışı sloganlar atarak yürüdü. Yola ateş yakıp, barikat kurdu. Yapılan korsan gösteriye polis müdahale etti. Göstericiler polis memurlarına taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba atarak karşılık verdi. Göstericiler kaçarken aralarında bulunan D.K. elindeki el yapımı bombayı polis memurlarına doğru atmak istedi. Ancak bomba D.K.'nin elinde patladı. Kanlar içinde yere yığılan çocuk diğer göstericilerin yardımıyla kaçtı.

Kısa süre sonra D.K. Adana Devlet Hastanesi'ne yaralı olarak getirldi. Hastane polisi de Terörle Mücadele ekiplerine haber verdi. Yapılan araştırmada D.K.'nin polislere atmak istediği bombanın elinde patlamasıyla yaralandığı belirlendi. Sağ eli parçalanan D.K.'nin 2 parmağı ezilmiş olması nedeniyle kurtarılamayarak kesildi. Çocuğun sol eli ile vücudunun değişik yerlerinden de yaralandığı belirlendi.

İKİ HAFTA ÖNCE TAŞ ATMAKTAN YAKALANMIŞ

İki hafta önce polis memurlarına taş attığı iddiasıyla yakalanıp serbest bırakılan D.K.'nin, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.