BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FB Moskova'da Spartak'a yenildi

Süper Lig'in ilk maçında ligin yeni takımı karşısında aradığını bulamayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda çıktığı Moskova deplasmanında 2-1 yenik ayrıldı.

Abone ol

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda Moskova'da Spartak Moskova ile yaptığı maçı 2-1 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı, gollerin üçü de ikinci yarıda 10 dakika içinde geldi.

Spartak Moskova'nın ilk golünü, FB'nin geçen sene Kardemir Karabükspor'dan transfer ettiği ancak şike tartışmaları arasında Moskova'ya giden Emmanuel Emenike attı.

Emenike'nin golüne FB Kuyt'la yanıt verdi ancak 69'uncu dakikada Kombarov'un golüne engel olamadı.

Moskova'daki karşılaşmanın rövanşı gelecek hafta Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak.

Fenerbahçe'nin Moskovalı rakibini eleyip Şampiyonlar Ligi'ne katılması katılması için gelecek haftaki maçı mutlaka kazanması gerekecek; 2-1'in üzerindeki tek farklı bütün galibiyetler Spartak'ı yükseltecek; FB için 1-0'lık galibiyet de yeterli olacak.

Türkiye'de 2011-2012 sezonunun şampiyonu olan Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılıyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, cumartesi günü İzmir'de Elazığspor'la oynanan lig maçının ardından düzenlediği basın toplantısında "Şampiyonlar Ligi'ni yüksek konsantrasyon ile bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir platform ve rakibimiz de zorlu bir rakip. Amacımız avantajlı bir şekilde Rusya'dan dönmek ve camiamıza yaşananları unutturmak'' şeklinde konuştu.

İstanbul'daki Süper Kupa finalinde 10 kişi oynayan Galatasaray karşısında 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, Sanica Boru Elazığspor karşısında bir puanı, 1-0 geriye düştükten sonra attıkları golle elde etmişti.

Emenike Fenerbahçe'ye karşı

Moskova'da Luzhniki Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayan maçı İngiliz Futbol Federasyonu'ndan hakem Martin Atkinson yönettti.

FB'nin gol umudu olan Kuyt, galibiyet ya da beraberlik getirmese de, beklentileri karşıladı.

Fenerbahçe'nin yaptığı son 3 resmi maçta 4 gol atan Hollandalı futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Vaslui'ye karşı rövanş mücadelesinde 2, TFF Süper Kupa maçında Galatasaray ve Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor'a 1'er gol kaydetmişti.