BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  GÜNCEL

AK Partili eski vekilin evinde bomba paniği!

Ak Partili eski milletvekilinin oğluna bomba süsü verilmiş paket bırakıldı. Olayın ardından ise husumet çıktı.

Abone ol

Üsküdar'da bir sitenin girişine kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılan paket emniyeti alarma geçirdi. Prof. Dr. Erkan Topuz'un oğlu Dr. Berk Topuz'a adına bırakılan paket, fünye ile patlatıldı. Paketin içinden bomba süsü verilmiş havai fişekler, kablolar ile basınç tüpü çıktı.

Olay, bu sabah saat 08.30 sularında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Nakkaştepe Sitesi'nin girişine, üzerinde "Nakkaştepe Sitesi Nakkaştepe Berk Topuz" kelimelerinin yazılı olduğu bir paket bırakıldı. Sitenin güvenlik görevlileri, paketi görerek nöbetçi kulübesine götürdü.

Paket, görevliler tarafından, üzerinde gönderen kişinin adının yazılı olmadığının anlaşılması üzerine sitenin giriş kapısının dibine bırakıldı ve polise haber verildi. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, adrese gelerek paketi inceledi daha sonra da Bomba İmha Ekibi'ne haber verildi.

Kısa süre içinde Nakkaştepe'ye gelen bomba uzmanları paketi fünye ile patlattı. Yapılan incelemede, paketin içinde bomba süsü verilmiş havai fişekler, kablolar ve basınç tüpü olduğu anlaşıldı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çevrede güvenlik şeridi oluşturdu. Fünye ile patlatıldığı için etrafa saçılan tüm parçalar, numaratörlerle işaretlendi daha sonra toplanarak emniyete götürüldü.

Sitenin güvenlik görevlilerinin ifadesine başvuruldu, güvenlik kameralarının görüntüleri incelendi. Ancak, paketi bırakan kişi ya da kişilerin izine rastlanılmadı.

OLAYIN ARDINDAN HUSUMET ÇIKTI

Polis, olayı 2009 yılında Topuz'u yol verme kavgasında silahla vurduğu belirtilen ve halen cezaevinde bulunan Erkan B'nin azmettirdiği iddiası üzerinde duruyor.

Ak Parti İstanbul eski Milletvekili Gülseren Topuz'un oğlu doktor Berk Topuz'a bomba süsü verilmiş paket yollandı.

Bomba imha ekiplerince patlatılan paketten havai fişek ve kablolar çıktı. Paketin patlaması halinde ses bombası etkisi yaratacağı belirtildi. Polis, olayın Topuz'u 2009 yılında yol verme kavgasında silahla yaralayan ve halen cezaevinde bulunan Erkan B. tarafından azmettirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Olay yerine çok sayıda emniyet müdürü de gitti. Polis Topuz ailesi ile görüştü. Topuz'un babası Prof.Dr. Erkan Topuz ile eski milletvekili Gülseren Topuz'un da olay sırasında evde olduğu anlaşıldı. Aile, 2009 yılında oğulları Berk Topuz'un Kocaeli'de silahla vurulduğunu belirtti. Topuz'u vurduğu iddiasıyla yargılanan Erkan B. geçen yıl serbest bırakılmıştı. Ancak aile daha sonra yeniden savcılığa başvurarak Erkan B. tarafından tehdit edildiklerini belirtmişti. Erkan B. Yeniden gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.