BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,69
ALTIN 2.409,65
HABER /  GÜNCEL

'Obama soyguncusu' nihayet yakalandı

Avusturya polisi, Barack Obama maskesiyle banka soygunları düzenlediği düşünülen kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Avusturya polisi, Barack Obama maskesiyle banka soygunları düzenlediğine inanılan kişiyi gözaltına aldı.

Obama maskeli soyguncu, Salzburg kentinin kuzeydoğusundaki Fornach kentinde silahlı bir soygun ardından gözaltına alındı.

Polis, soyguncunun bir otomobille olay yerinden kaçmasından önce, bir banka görevlisini öldürmekle tehdit ettiğini açıkladı.

Avusturya medyasında "Obama soyguncusu" diye adlandırılan şahıs, en az altı silahlı soygun yaptı.

Sonuncu soygunun Perşembe günü öğleden sonra meydana geldiği ve bir şahsın olaydan bir saat sonra, yakındaki bir ormanda gözaltına alındığı kaydedildi.

Polis sözcüsü Markus Mitlohner, ormanda bir maske, silah ve çalınmış para bulunduğunu; zanlının Alman vatandaşı olduğuna inanıldığını açıkladı.

Yaşlı adam maskesi

Maskeli soyguncunun eylemleri, 2008 yılına dek uzanıyor. Polisin ifadesine göre, o sırada yaşlı adam maskesiyle soygun yapan şahıs, 2009 yılında Obama maskesi kullanmaya başladı.

"Obama soyguncusu"nun banka soyma tekniğini hiç değiştirmediği, sadece kaçmak için kullandığı otomobilin değiştiği belirtiliyor.

Maskeli soyguncu, daima bankanın kapanış saatinden az önce, elinde gümüş renkli bir tabancayla ve uzun askılı siyah bir çantayla geliyor.

Dedektifler, soyguncunun yerel aksanla konuştuğunu, ama Bavyeralı da olabileceğini belirtiyorlar.

"Obama soyguncusu"nun Handenberg'de düzenlediği soygunda 10 bin euro çaldığı, ancak en büyük soygununu, 40 bin euro ile kaçtığı 2009 Temmuz'unda gerçekleştirdiği belirtiliyor.