BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'AK Parti yanlısı valileri not ediyoruz'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti yanlısı olduğunu iddia ettiği bürokratlara sert çıktı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, parti olarak AK Parti yandaşlığı yaptığını ileri sürdüğü vali ve kaymakamlar ile devlet memurlarını kayıt altına aldıklarını söyledi. Faruk Bal, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın da muhalif medya nedeniyle susturulmaya çalışıldığını iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, partisinin Konya İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Hükümeti, valileri ve kaymakamları hedef alan Bal, yağcılık ve yardakçılık yapan kaymakam ve valiler bulunduğunu ileri sürdü. MHP olarak bu konuda bir çalışma başlattıklarını açıklayan Bal, bu tür kaymakam ve valileri tek tek not ederek kayıt altına aldıklarını açıkladı.

Bal şöyle konuştu: "AK Parti yarattığı zengin sınıfını gizleyebilmek için anayasa değişikliğiyle milletin gözünü boyamak istemektedir. AKP devleti partileştirmiştir. A'dan Z'ye 2002 yılından beri üçlü kararnameye tabi devlet memurları ikişer üçer defa takla attırılmış, değiştirilmiştir. Yerine kimler gelmiştir? Yerine Tunceli'de AKP'ye oy devşiriciliği yapmak için kış gününde buzdolabı dağıtan valiler gelmiştir. Bu vali şu anda Giresun'da hala validir. Muhtemeldir ki anayasa değişikliğinde AKP'ye oy devşirmeye çalışmaktadır. Devlet partileştirilirken ne olmuştur? Elazığ'da vali kamyon şoförünün yanına muavin olarak bindirilmiştir. AKP, devletin valisine kamyon şoförlüğünü layık görmüştür. Oy devşirmek için kömür dağıtmıştır. Bu değişiklikte öyle bir vali tipi yaratmıştır ki; vali başbakanlar hakkında tercihte bulunur hale gelmiştir."

Faruk Bal, partisinin Aydın il başkanlığında asılı pankartın indirilmesinden valiyi sorumlu tuttu. Bazı valilerin başbakanlar hakkında tercihte bulunduğunu iddia eden Bal, " 'Ben one minute' diyen başbakanlar isterim' diyor sayın vali. 'Ben titrek başbakan istemem diyor' sayın vali. Valinin iradesine mi tabi başbakanın tayini yoksa. Bu sayın vali memuriyette daha yüksek makamlara gelebilmek için, Osmanlı'nın eski bir hastalığı olan yağdanlık ve yağcılık sıfatını kendisine mi yakıştırıyor? Bir sayın vali pankartlarla uğraşıyor. Bir tarafta AKP'nin pankartı, şehitler üzerinden siyaset yapılmaz anlamına gelen, diğer taraftan da 'Siz açıldıkça analar ağlamaya devam ediyor' pankartı. Aydın'daki vali MHP'nin il binasına asılı, hakka, hukuka ve en önemlisi de milletin vicdanının sesini dile getiren bu pankartı indirmek için devletin polisini ve devletin bir takım alet ve edevatını harekete geçirerek çatışma yaratma pahasına bu pankartı indirme görevini üstlenmiştir. AKP yardakçılığı sıfatını elde edebilmek için, AKP yağcılığı sıfatını elde edebilmek için Başbakan'a şirin gözükebilmek için böyle bir hizmeti yapıyorsa o valinin o vilayette hizmet etme şansı kalmamıştır."

AK Parti hükümeti döneminde milliyetçilere müdürlük verilmediği, devlet memurluğu ve şefliğin bile çok görüldüğünü ileri süren Genel Başkan Yardımcısı Bal, bazı kaymakam ve valilerin hükümetin oyunu artırmak için çalıştığını ileri sürdü. Parti olarak bu tür memur, kaymakam ve valileri kayıt altına almaya başladıklarını açıklayan Bal, sözlerine şöyle devam etti: "İşte bunun gibi bu valiler ve diğer daire müdürleri ile kaymakamlar bir kısım kaymakamlar fak-fuk fonu ve yeşil kartı tehdit unsuru olarak kullanmak suretiyle 2007 yılında yüzde 17'lik AKP'nin zahmetsiz oyunun artırılmasına katkıda bulunmuşlardı. Şimdi de kaymakamlardan Türkiye çapında sesler geliyor. Yine AKP'nin oy devşiriciliğine soyunmuşlar. Devletin kaymakamlık gibi kendilerine bahşedilen şeref ve haysiyetle yetinmeyip AKP oy devşiriciliğine soyunma hevesindedirler. Bu tip yandaş ve kaymakamları, bütün davranışlarını not eden, kayıt altına alan bir çalışmayı başlattık. Günü gelecek Tayyip ile beraber bunlardan da hesap sorulacak."

MEHMET HABERAL'A SAHİP ÇIKTI

MHP Genel Başkan yardımcısı Faruk Bal, AK Parti hükümetini yandaş medya oluşturmakla suçladı. Bazı medya kuruluşlarının sindirildiğini ileri süren Bal, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal gibi muhalif kanalları bulunan medya kuruluşlarının da susturulduğunu iddia etti. Bal, Türkiye'deki medyanın yüzde 50'den fazlasının AK Parti yandaşı olduğunu öne sürdü.