BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çekmeköy Patika Koşusu yapıldı

Doğa ve mesafe sporları hayranları için yeni bir heyecan serisi olan patika koşusu serisinin ilk ayağı Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlendi.

Abone ol

İstanbullular’ın aslında doğaya ne kadar yakın yaşadığına dikkat çekmek ve çevreye duyarlı etkinlikler düzenlemek amacıyla yapılan koşu Türkiye’de bu kategoride düzenlenen ilk yarışma olarak dikkat çekiyor.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte canlanan Çekmeköy’ün yemyeşil doğası geçtiğimiz hafta sonu ev sahipliği yaptığı spor aktivitesiyle daha da şenlendi. Çekmeköy’den olduğu kadar yurt içi ve yurt dışından birçok sporcunun ilgi gösterdiği yarışlara sıcak havaya rağmen katılım yoğun oldu. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın verdiği işaretle başlayan yarışlarda 750 kayıtlı, 500’e yakın da kayıtsız sporcu mücadele etti.

Harika doğasıyla sporseverlere kucak açan Çekmeköy Ormanı’nda düzenlenen yarış 5km halk koşusu ve 10km deneyimli sporcular şeklinde koşuldu. Toplam 5000 TL ödül için yarışan sporcular genel klasman, 30-39 yaş, 40-49 yaş, 50 yaş ve üstü kategorilerinde değerlendirmeye alındı. Yarışmanın sonunda 10 km genel klasman erkeklerde birinciliğe Aykut Akbaşlı, ikinciliğe Tolga Güneri Ak, üçüncülüğe Furkan Bilici sahip olurken, genel klasman kadınlarda birinciliği Ayşe Balta, ikinciliği Ayten Ayılmazdere, üçüncülüğü Sibel Akın aldı. Yarışmanın sonunda dereceye girenlerin ödüllendirilmesinin yanında tüm katılımcılara katılım sertifikası ve madalyon verilirken, yarışmanın destekçileri Saucony, Ansal, Mete Tic., Philips ve Sardunya’nın özel ödülleri yarışmacıların yüzünü güldürdü.

Yarışmada en büyük ilgiyi yurt dışında önemli dereceler elde etmiş milli atletler ve Amerika’dan katılan sporcular topladı. Yarışmaya ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ödüllerin takdiminin ardından yarışların geleneksel hale getirilmesi sözü verdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Çekmeköy’ün eşsiz doğasının tüm İstanbul hatta Türkiye tarafından tanınmasını amaçladıklarını bu yüzden bu güzel ortamda doğa sporları yapılmasına özen gösterdiklerini belirtti. Birincisi düzenlenen Çekmeköy Patika Koşusunun havanın çok sıcak olmasına rağmen beklenenden yoğun ilgi görmesinin memnuniyet verici olduğunu ve ilerideki yıllarda daha güzel yarışlar yapılması için kendilerini motive ettiğini söyledi.